Panningen, Netherlands

Maasbreese schrijver brengt sprookjesboek uit

Schrijver Henk Eickes met zijn sprookjesboek 'Bree'.
Schrijver Henk Eickes uit Maasbree brengt eind september een sprookjesboek uit, genaamd ‘Bree’. Het boek bevat twintig sprookjes over Maasbree en plekken in het dorp. “Maar het hele sprookjesboek had zich net zo goed op elke andere plek in de wereld af kunnen spelen”.
Youri Buis | 5 september 2023 17:24 | Aangepast op 5 september 2023 17:24
Illustraties
De passie voor schrijven ontwikkelde Eickes al op jonge leeftijd. De intentie om een boek te schrijven had hij nooit, tot twee jaar geleden. “Toen begon het te kriebelen. Ik ben aan het schrijven geslagen en heb een aantal sprookjes geschreven”, zegt hij. De verhalen lagen klaar, maar er ontbrak nog iets belangrijks: de plaatjes. “Ik ben op zoek gegaan naar een tekenaar. We hadden samen een enorme klik en toen werden het ineens twintig verhalen”, zo doelt Henk op Leon Peeters, die de illustraties maakte.

Duuster
Het boek bestaat uit twee delen, tien sprookjes per deel. “Het zijn tien kindvriendelijke en tien wat stevigere sprookjes geworden”, legt Eickes uit. Door het boek in de lengte om te slaan, begin je aan een nieuw deel. De helft van het boek is dus 180 graden gedraaid. “Dit is de voorkant, maar dit kan eigenlijk ook de achterkant zijn. Net wat je wil”, zegt Eickes al wijzend naar de omslag terwijl hij het boek meermaals omdraait. Beide kanten laten duidelijk zien om welk deel het gaat. Op de ene kant staat de titel van het boek, ‘Bree’, en aan de andere kant staat ‘Duuster’, de ietwat donkere verhalen.

Wel lang, niet gelukkig
Eickes schreef zijn boek aan de keukentafel. Een kleine spoiler: in de meeste gevallen leven de hoofdpersonen lang en gelukkig, maar in dit geval is dat niet altijd zo. “Ik ben niet overal heel erg coulant geweest voor de hoofdpersoon. Ze leven wel heel erg lang, maar niet gelukkig”, lacht de auteur, die zijn boek binnenkort op feestelijke wijze gaat presenteren bij Zorgboerderij Dubbroek in Maasbree. “Echt een fantastische plek waar dit boek ook thuishoort”, aldus Eickes.

Ludieke presentatie
De presentatie is op zondag 24 september vanaf 14.30 uur. Eickes krijgt dan ondersteuning van twee dierbare vrienden. “Ik weet er weinig van, maar ze gaan het op een ludieke manier doen”. Het bandje waarin hij speelt, Harvest Moon, zal de middag voorzien van muziek.

Meest gelezen

Auto komt tot stilstand na botsing in Panningen

De redactie | 3 dec 2023 21:31

Prikkelarme zone bij Christmas Truckrun

De redactie | 4 dec 2023 10:35

Bord geplaatst om informatie te delen

De redactie | 4 dec 2023 12:15

Lees ook

Vrachtwagen vat vlam op A73 bij Maasbree

Een vrachtwagen is woensdag in brand gevlogen op de A73 bij de afrit Maasbree. Daardoor ontstond er ...

Auto rijdt rotonde in Maasbree op

Een personenauto heeft dinsdag de bocht op een rotonde in Maasbree gemist. De auto belandde in de st...

Personen bekeurd voor overlast in Maasbree

Twee personen hebben in de nacht van maandag op dinsdag overlast en rommel veroorzaakt aan de Dorpst...

Nieuwe weg voor uitbreiding bedrijventerrein in Maasbree

Voor de uitbreiding van bedrijventerrein De Schor in Maasbree stelt het college van Peel en Maas voo...

Naat2 wint liedjesavond Maasbree

De groep Naat2 (Naat kwadraat) heeft zaterdagavond de liedjesavond van Maasbree gewonnen. Met het nu...

Aanhouding wegens huiselijk geweld in Maasbree

In Maasbree heeft de politie een persoon aangehouden wegens huiselijk geweld. Dat melden wijkagenten...