Panningen, Netherlands

Start Kaartverkoop Draaksteken 2023

De online kaartverkoop voor het Draaksteken 2023 start maandag 21 november om 10.00 uur via de website van het Draaksteken (www.draaksteken.nl). Per voorstelling zijn er 2500 kaarten beschikbaar.
De redactie | 20 november 2022 12:11 | Aangepast op 20 november 2022 12:11
Bezoekers van het Draaksteken kiezen online zelf hun stoel op de tribune uit. De tribune is verdeeld in drie rangen en beschikt over een gedeelte met 10 rolstoelplekken. Bij elke rang geldt voor kinderen tot 12 jaar een aparte prijs. Bij aankoop vanaf 25 tickets is groepskorting mogelijk. Stuur daarvoor een mail naar
kaartverkoop@draaksteken.nl

Dit zevenjaarlijkse spektakel vindt plaats in Beesel op 11, 12, 13 en 17, 18, 19 augustus 2023.

Programma Op elke voorstellingsavond opent het theater om 19.30 uur haar deuren. Op en rond het speelveld is er van alles te beleven. De voorstellingen beginnen stipt om 20.30 uur. Na afloop van elke voorstelling wordt de avond feestelijk en muzikaal afgesloten tijdens ‘De Nach van de Draak!’ met optredens van diverse bands en artiesten.

Voor meer informatie en tickets ga naar www.draaksteken.nl

De traditie van het Draaksteken in Beesel gaat al vele generaties terug. Elke zeven jaar wordt de eeuwenoude legende van St. Joris en de Draak opnieuw tot leven gebracht en staat het hele dorp in het teken van de draak. Draaksteken 2023 belooft grootser te worden dan ooit tevoren. Speciaal voor het Draaksteken wordt een immens openluchttheater neergezet met op het speelveld een levensgroot kasteel. Om het spektakel compleet te maken worden de nieuwste technieken op het gebied van licht en geluid toegepast.

Geluif in ‘t Goeje
In samenwerking met scriptschrijver Frans Pollux is de verhaallijn volledig herschreven. De titel ‘Geluif in ’t Goeje’ vormt de rode draad in het indrukwekkende verhaal over de strijd tussen goed en kwaad. Het verhaal speelt zich af in de Middeleeuwen maar geeft een duidelijke knipoog naar het heden.

Passie, Vernieuwing, Talent
Drie kernwaarden staan centraal in deze editie van het Draaksteken. PASSIE voor het spel en de traditie met hart en ziel bij elke Beeselnaar. VERNIEUWING door een compleet nieuw spel, een gloednieuw decor en een draak die groter en indrukwekkender is dan bij alle voorgaande edities. TALENT met het lokale talent in het bijzonder: van regie en acteurs tot muziek, kleding en grime. Al deze rollen worden vervuld door honderden talentvolle Beeselse inwoners.

Lees meer over:

Draaksteken|

Lees ook

Registratie Draaksteken in de bioscoop

De registratie van het Draaksteken 2023 is volgende maand te zien in de bioscoopzaal van het Luxor i...

Gratis af te halen: banner van het Draaksteken

Liefhebbers van het Draaksteken in Beesel hebben de kans om een uniek aandenken aan de uitvoering va...

Terugkijken: Het jaar van de Draak

In het jaar van het Draaksteken kijkt Omroep P&M terug op het jaar van het grote openluchtspektakel....

Terugkijken: aflevering 2 van 'Wat 'n Plaetje'

De tweede aflevering van 'Wat 'n Plaetje' was woensdagavond te zien op televisie. De aflevering bego...

Terugblik op Draaksteken: Goeje det Besjteit

Na zes voorstellingen is er zaterdag een einde gekomen aan het Draaksteken 2023. Zo'n 15.000 bezoeke...

Droom komt uit voor regisseurs Draaksteken: "We hebben het samen gedaan"

Het Draaksteken kende dit jaar 3 regisseurs. Huub Geerlings, Frank Rous en Theo Geraets kennen elkaa...