Panningen, Netherlands

Gemeente Beesel lanceert Duurzaam Bouwloket voor inwoners

De Gemeente Beesel lanceert het Duurzaam Bouwloket voor inwoners. Gratis en onafhankelijk advies over energiezuinig, duurzaam en aardgasvrij wonen.
De redactie | 6 juni 2022 12:10 | Aangepast op 6 juni 2022 12:10
Woningbezitters uit de gemeente kunnen met al hun vragen over energiebesparende maatregelen, het aardgasvrij maken van hun woning en subsidie- en financieringsregelingen terecht bij het Duurzaam Bouwloket.

Wat kunnen inwoners verwachten?
Op de website www.duurzaambouwloket.nl/beesel is meer informatie te vinden over energiebesparende maatregelen, een stappenplan naar een aardgasvrije woning, subsidie- en financieringsregelingen en betrouwbare bedrijven die de maatregelen kunnen uitvoeren. 
Tijdens werkdagen kan er vanaf 08.30 tot 17.30 uur gebruik gemaakt worden van een digitale helpdesk. Onafhankelijke en deskundige adviseurs helpen inwoners verder met alle vraagstukken. T 072-743 39 56;

De Gemeente Beesel is net als ongeveer 130 andere Nederlandse gemeenten een samenwerking aangegaan met het Duurzaam Bouwloket. Hierdoor kunnen inwoners gratis en onafhankelijk advies inwinnen wanneer zij hun (monumentale) woning energiezuinig, comfortabel en mogelijk aardgasvrij willen maken.

Waarom deze samenwerking?
De komende jaren gaat er voor woningbezitters in Nederland een hoop veranderen en daar wil de gemeente zo goed mogelijk bij ondersteunen. Woningen goed isoleren is, zeker met de hoge gasprijzen, voor nu en de toekomst belangrijk. Ook moeten alle woningen na 2050 van het aardgas afgesloten zijn. Dit lijkt ver weg, maar op korte termijn krijgen we te maken met de transitie naar aardgasvrij wonen, schrijft de gemeente.

“Het is hartstikke mooi dat onze inwoners vanaf nu terecht kunnen bij het Duurzaam Bouwloket met alle vragen rondom duurzaamheid”, zegt wethouder Marcel Roelofs. “Het is een mooie aanvulling op de lokale initiatieven die er op het gebied van duurzaamheid al zijn, bijvoorbeeld de energiescans van De Groene Vogel. Ik raad iedereen aan gebruik te maken van het Duurzaam Bouwloket, om u te begeleiden naar een energiezuinig en duurzaam Beesel. “

Lees meer over:

Gemeente Beesel|

Lees ook

Jongeren Grescollege presenteren adviezen aan wethouder Anouk Huijs

Donderdag hebben jongeren van het Grescollege hun adviezen gepresenteerd aan wethouder Anouk Huijs. ...

Minste inbraken van Limburg in gemeente Beesel

Beesel kende van alle Limburgse gemeenten de minste inbraken in 2023. Dat blijkt uit cijfers van Ind...

Cultuurmakelaars moeten cultuur in Beesel nieuw leven inblazen

Beesel is een gemeente waar de culturele invulling beter kan. Dat vindt de gemeente zelf, dat met Sj...

VLP wil drakenspeeltuin op plek Beeselse gymzaal, motie verworpen

Een speeltuin in drakenthema in Beesel op de plek waar nu nog de gymzaal is gevestigd. Dat voorstel ...

Raad gaat akkoord met nieuwbouw gymzaal in Beesel

Er komt definitief een nieuwe gymzaal in Beesel. De huidige zaal aan de Kerstenbergweg wordt gesloop...

Gemeente Beesel gaat aan de slag met woonwagenbeleid

De gemeente Beesel gaat de komende tijd aan de slag met een woonwagenbeleid. De gemeente wil hiermee...