Panningen, Netherlands

HAL9 geopend in voormalig Experience Center

Wethouders Tijs van Lierop en Erik Nijssen openen HAL9
HAL9 is geopend. De hal die in het voormalige pand van het Experience Center zit, moet ervoor gaan zorgen dat mensen zoals statushouders dichterbij de arbeidsmarkt gaan komen. Met een druk op de knop openden wethouders Tijs van Lierop en Erik Nijssen het project.
Jari Janssen | 21 juni 2024 13:57 | Aangepast op 21 juni 2024 13:57
Trots
“Ik ben meer dan trots”, laat wethouder Tijs van Lierop weten. “Als je ziet wat hier gerealiseerd is en dat dat gerealiseerd is met voornamelijk duurzaam materiaal, dan kan ik hier alleen maar trots op zijn.”

Speciaal
Anget Mestrom was wethouder op het moment dat HAL9 werd opgezet. Voor van Lierop is het daarom extra speciaal dat het project er nu is. “Zij heeft uit de motivering van iedereen doet er toe en iedereen moet de mogelijkheid krijgen om deel te nemen dit opgezet. Dat je wat zij begonnen is nu mag openen, dat is een heel mooi gevoel”, aldus van de wethouder.

Dichterbij de arbeidsmarkt
Ayham Mardini is initiatiefnemer vanuit HAL9 zelf. Ook hij is trots op wat er nu staat. “Ik ben heel blij. Het is mijn kindje”, laat Mardini weten. “We willen de afstand voor statushouders naar de arbeidsmarkt verkleinen en met dit soort projecten lukt dat steeds beter. Vroeger werden de mensen bij de bedrijven geplaatst. Nu komen de bedrijven hier. Daarmee creëer je een veilige plek voor de statushouders.”

Ondernemers
Een van de deelnemende ondernemers is Vanesse van Rhee. Zij hoopt andere ondernemers te stimuleren om deel te nemen aan het project. “We hopen natuurlijk de goede vakmannen en vakvrouwen eruit te kunnen halen, maar dat is niet het voornaamste doel. We willen ook herkenbaarheid voor de bedrijven en inwoners van Peel en Maas creëren”, vertelt van Rhee.

Meest gelezen

Dak zwembad Baarlo ingestort

De redactie | 13 jul 2024 12:02

Video: Zo stort het dak van zwembad Baarlo in

De redactie | 13 jul 2024 17:37

Woensdag helikopteroefeningen boven Peel en Maas

De redactie | 16 jul 2024 18:37

Lees ook

Wethouder Nijssen benoemd tot lid Tijdelijke Commissie Asiel en Migratie

Wethouder Erik Nijssen is woensdag benoemd tot lid van de Tijdelijke Commissie Asiel en Migratie. Da...

HAL9 moet laagdrempelig ontmoeten stimuleren

HAL9 moet laagdrempelig ontmoeten onder inwoners gaan stimuleren. Het voormalige Experience Center m...

Wethouder Nijssen: "Prioriteit bij mensen die het moeilijk hebben"

Erik Nijssen kijkt tevreden terug op zijn eerste maanden als wethouder. De wethouder met duurzaamhei...