Kunstenaars belichten lijdensweg in de wereld
"Het waren hele mooie koppen en heel veel mensen zeiden van, die mag je niet kapot laten vallen, die zijn zo mooi. Maar dat is nou juist het tegenstrijdige. Wij willen ook niet moedwillig dingen kapot maken die mooi zijn. Maar wat er in de wereld gebeurt, is natuurlijk wel dat er heel veel op een kwaadaardige manier kapot wordt gemaakt", aldus Klaasen.
Werken die aanzetten tot reflectie
De expositie bevat een breed scala aan kunstvormen: schilderijen, keramiek, beeldhouwwerk, glaskunst, zeefdrukken en pentekeningen. Marjan Wijnhoven toont een werk dat refereert aan de coronacrisis en de situatie in Kessel. Dat dorp werd in de coronapandemie zwaar getroffen. Veel inwoners werden er ziek en stierven. "Ik ben mijn ei kwijt, maar het werk wordt niet zo gewaardeerd”, zegt de Baarlose." Mensen willen niet graag herinnerd worden aan die dingen", vertelt Wijnhoven, die aangeeft dat er in Kessel zelfs weerstand tegen haar werk was. Het is veel beter om erover in discussie te gaan met iedereen en te kijken hoe kunnen we dit voorkomen. “Je hoeft ook niet alle ellende en verdriet weg te stoppen. Daar schiet je ook niks mee op.”
Bezoek de expositie
Van 5 maart (aswoensdag) tot en met 18 april (Goede Vrijdag) is in de Lazaristenkapel aan de Kerkstraat 8 in Panningen de expositie 'Lijdensweg van de wereld, van alle tijden?' te bezichtigen.
Bezoekers kunnen de tentoonstelling bekijken op donderdag van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 15.00 uur.