Panningen, Netherlands

Raad wil fiets- en wandelbrug over Noordervaart

Een fiets- en wandelbrug over de Noordervaart en de N275. Een meerderheid van de gemeenteraad in Peel en Maas is voorstander van het plan.
De redactie | 7 september 2023 12:59 | Aangepast op 7 september 2023 12:59
Het netwerk van fiets- en wandelpaden moet sterk verbeteren door een fiets- en wandelbrug te realiseren van Meijel naar Beringe over de Noordervaart en de N275. Het gaat om de locatie waar het kanaal van Deurne uitmond in de Noordervaart naar het afwateringskanaal van Meijel en Neer.

Vraagtekens
Het voorstel werd met gemengde gevoelens ontvangen door raadslid Frits Berben (PvdA/GroenLinks). Het plan voor een brug stond jarenlang op de agenda van de Meijelse gemeenteraad. Uiteindelijk bleek de realisatie van de brug niet haalbaar voor de gemeente Meijel. “Vrachtwagens moeten onder de brug kunnen rijden. Daarvoor heb je minstens een hoogte van vijf meter nodig. De kosten worden dan heel hoog. Zijn partij stemde daarom tegen. PvdA/GroenLinks denkt dat er andere alternatieven zijn. De gemeente gaat nu met de provincie in gesprek om de haalbaarheid te onderzoeken voor de brug.

Eyecatcher
De brug zou een eyecatcher moeten worden, zoals ook Kasteel de Keverberg en de Belfort Vossenberg. Ook zou de verkeersveiligheid toenemen, zo vinden de initiatiefnemers CDA en Lokaal Peel en Maas.

Meest gelezen

DES Group neemt Regio Service over

De redactie | 30 nov 2023 13:55

Auto komt tot stilstand na botsing in Panningen

De redactie | 3 dec 2023 21:31

Bouw woningen Raadhuisstraat gestart

De redactie | 1 dec 2023 15:23

Lees ook

Ontploffing bij Noordervaart: een gewonde

Bij de Noordervaart tussen Meijel en Ospel is zaterdagavond een man gewond geraakt bij een ontploffi...