Panningen, Netherlands

Teleurstelling bij Pieterpoort blijft na afwijzing gemeente

De teleurstelling overheerst bij de initiatiefnemers van Pieterpoort na de afwijzing van het college van Peel en Maas. Een principeverzoek om een woongroep in Koningslust te starten, is afgewezen. De gemeente vindt dat het niet in de plannen van het buitengebied past.
De redactie | 3 juli 2023 17:20 | Aangepast op 3 juli 2023 17:20
De inititiatefnemers zijn teleurgesteld nadat ze eerder ook al een afwijzing kregen van de gemeente. "We willen dat de gemeente naast ons komt staan om te kijken waar we Pieterpoort kunnen realiseren. Op een verzoek om woningen in de voormalige basisschool De Pas te realiseren, werd ook afgewezen. Pieterpoort moet een complex met 24 aangepaste studio’s voor de bewoners worden. Er komen drie groepen van acht personen en per groep zijn drie medewerkers aanwezig. De stichting zoekt al vijf jaar naar een passende locatie, maar heeft die tot dusver niet gevonden. Er zijn ruim 30 locaties bekeken, maar die voldoen niet. Jeanne van der Vorst: "De gemeente adviseert ons om met boeren in gesprek te gaan, maar zodra zij horen dat wij interesse hebben, gaat de prijs omhoog. Dat kunnen wij niet betalen."

Meervoudige beperking
Jeanne van de Vorst en haar man Wil van der Coelen hebben zelf een zoon met een meervoudige beperking. De laatste optie stelden ze voor om Pieterpoort op een deel van hun perceel te realiseren. Hun zoon woont nog thuis, maar het liefst zien ze een woongroep voor zich waar hun zoon zich optimaal kan ontwikkelen.

Overwegen
De VVD en PvdA/GroenLinks riepen in de raadsvergadering het college om op de bestemmingsplanwijziging te heroverwegen om voor Pieterpoort de locatie toch mogelijk te maken. De wethouder vond het daarvoor nog te vroeg. Inmiddels heeft ze nog een gesprek met de initiatiefnemers gehad, maar is het besluit niet veranderd. "We willen het graag in de gemeente zien landen", aldus wethouder Beukema. "Maar we zijn ook aan regels gebonden en we willen niemand voortrekken." De wethouder heeft nog een optie.

Sporthal
Dat is de locatie Meuleveld waar aanvankelijk De School en een sporthal zouden komen. Nu de komst van die school doorgaat, zijn er geen plannen in het gebied van de gemeente. "Dit gebied willen we gaan ontwikkelen." Wanneer dat is, weet de wethouder nog niet. Ze wil zich niet vastpinnen aan een datum.
Zo lang wil het bestuur van Pieterpoort niet wachten. Ze bezinnen zich op de toekomst en of ze verder willen met het project.

Lees meer over:

Pieterpoort|Koningslust|

Meest gelezen

DES Group neemt Regio Service over

De redactie | 30 nov 2023 13:55

Auto komt tot stilstand na botsing in Panningen

De redactie | 3 dec 2023 21:31

Bouw woningen Raadhuisstraat gestart

De redactie | 1 dec 2023 15:23

Lees ook

Gewonde na auto-ongeluk bij Koningslust

Bij een auto-ongeluk ter hoogte van Koningslust is donderdag een persoon gewond geraakt. Het ongeluk...

Daelzicht bevestigt aanhouding: “enorm geschrokken en verdrietig”

Zorginstelling Daelzicht in Koningslust heeft gereageerd op de arrestatie van een 76-jarige vrijwill...

Man (76) aangehouden op verdenking van een zedendelict

De politie heeft woensdagmiddag in Koningslust een 76-jarige man uit de gemeente Peel en Maas aangeh...

Brand in woning Koningslust

In een woning aan de Poorterweg in Koningslust is zaterdag brand ontstaan. De brandweer werd opgeroe...

Fietser gewond na eenzijdig ongeval in Koningslust

Op de Sevenumsedijk (N275) in Koningslust is zondagmiddag een fietser gewond geraakt. De man was ten...

Loslopende hond houdt verkeer op in Koningslust

Een hond heeft dinsdagochtend het verkeer opgehouden op de N275 ter hoogte van Koningslust. De weg w...