Panningen, Netherlands

Voormalige discotheek wordt "ontmoetingscentrum voor jong en oud"

Nadat vorig jaar de deuren van Club Ultra op slot gingen, leek de kans klein dat er nog feesten zouden worden georganiseerd in de discotheek aan de Molenstraat. Maar nu er geen woningbouwplannen zijn op de locatie en het voormalige Kubke nog steeds leeg ligt, waagt Remco Heussen zich er nog één keer aan.
De redactie | 31 augustus 2023 17:06 | Aangepast op 31 augustus 2023 17:06
Vanaf 2019 runde Heussen samen met compagnon Jip Haanen Club Ultra. Na een verschil van inzicht met de investeerder en pandeigenaar, stapte hij uit de samenwerking. Hij startte zijn eigen marketingbureau en organiseerde feesten. Maar de droom om een eigen horecazaak te hebben bleef. Inmiddels heeft hij voldoende middelen om na enkele jaren weer terug te keren. Bij de zoektocht naar een nieuw pand stuitte hij weer op de voormalige discotheek. "Het bleef kriebelen en toen ik met de pandeigenaar in gesprek ging, bleken we er al snel uit te komen."

Ontmoetingsplek
Zelf noemt hij de nieuwe zaak geen discotheek. Het moet een ontmoetingscentrum voor jong en oud worden. Het klinkt ouderwets, maar dat is het volgens de nieuwe uitbater niet. "Switch is er voor iedereen. De ouderen zouden kunnen genieten van bandjes en de jongeren kunnen op zaterdagavond naar feesten komen." De opzet van de zaak is dat er regelmatig van invulling kan worden veranderd. Met partijen wil hij bijvoorbeeld feesten en thema-avonden gaan organiseren.

Kubke
Het pand schreef geschiedenis als Kubke, later Palladio. De club werd in 2017 failliet verklaard. Later werd ondernemer Nino Venezia de eigenaar, die vorig jaar de stekker uit de club trok. De hoge kosten en een tekort aan personeel maakten het niet mogelijk om verder te gaan. Heussen is niet bang dat hem hetzelfde overkomt. "Het uitgaan is van alle tijden dus dat zal zeker blijven. Na corona zag je dat veel festivals werden georganiseerd. Dat is inmiddels weer gestabiliseerd. Mensen zullen altijd de behoefte hebben voor het laagdrempelige stappen. Dat is wat we nu willen bieden tussen het drukke festivalseizoen." Tijdens de zomerperiode zal de zaak gesloten zijn. Mogelijk gaat dan het café Jaks, dat de naam houdt, wel open.

Oude tijden
Voor Heussen herleven oude tijden. Al was hij naar eigen zeggen na een dag al weer gewend. Ook heeft hij veel geleerd van zijn eerste periode in de zaak. "Ik ben een aantal jaren verder en weet hoe het werkt. Ik heb er veel zin in om met mijn team aan de slag te gaan." Er is wel wat werk aan de winkel. Want de lichten in de zaal en de barretjes zijn allemaal verwijderd. Het is de bedoeling dat de zaak in oktober weer open gaat.

Lees meer over:

Molenstraat|Switch|Helden|

Lees ook

Heldense school haalt ruim 25.000 euro op voor schoolplein

KC Natuurtalent heeft het streefbedrag van 25.000 euro voor het vernieuwen van het schoolplein behaa...

Nieuwe prins van Helden is Guus Jacobs

Guus Jacobs is zaterdag uitgeroepen tot 69ste prins van CV De Dörper Kuus. Hij gaat dit seizoen voor...

Fotoclub Helden-Panningen exposeert in Huis van de Gemeente

Fotoclub Helden-Panningen exposeert weer. Vanwege corona vond de laatste expositie plaats in 2019, i...

Helden doet goede zaken om de periodetitel

Helden heeft goede zaken gedaan in de strijd om de eerste periodetitel. De inhaalronde werd donderda...

Mobiliteitsbijeenkomst in Helden met info en workshops

Naarmate we ouder worden kunnen bepaalde dagelijkse bezigheden steeds lastiger worden. Dat kan vrage...

Blaasbalg centraal in expositie Heldense kunstenaar

Een antieke blaasbalg staat centraal in een expositie van kunstenaar Pavèl van Houten. Zijn werk wor...