Panningen, Netherlands

Zorgen over Kraijelheide als militair oefendorp blijven

Het college van Peel en Maas deelt de zorgen van Lokaal Peel en Maas over de mogelijke reactivering van het gebied Kraijelheide als militair oefendorp.
De redactie | 10 juli 2024 14:06 | Aangepast op 10 juli 2024 14:06
Het gebied in Maasbree en Boekend kan mogelijk weer door de land- en luchtmacht worden gebruikt. Lokaal Peel en Maas heeft hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders, die in hun reactie aangeven deze zorgen te delen, maar ook begrip te hebben voor de behoefte van Defensie aan meer oefenruimte.

Natuurgebied
Defensie heeft een beleidsvisie opgesteld waarin staat dat Kraijelheide weer als militair oefenterrein kan worden gebruikt. Dit gebied wordt sinds de jaren ’80 af en toe gebruikt voor militaire oefeningen. Het college erkent dat Kraijelheide een waardevol natuurgebied is, maar wijst er ook op dat het al lange tijd als militair terrein wordt gebruikt.

Rapport
Om tot een besluit te komen, wordt een milieueffectrapportage opgesteld om de effecten en alternatieven in beeld te brengen en te beoordelen. Dat rapport wordt afgewacht. Na de zomer worden er informatiebijeenkomsten georganiseerd. De gemeente Peel en Maas laat weten bereid te zijn om deze gesprekken samen met de gemeenten Venlo en Horst aan de Maas te voeren.

Meest gelezen

Dak zwembad Baarlo ingestort

De redactie | 13 jul 2024 12:02

Video: Zo stort het dak van zwembad Baarlo in

De redactie | 13 jul 2024 17:37

Woensdag helikopteroefeningen boven Peel en Maas

De redactie | 16 jul 2024 18:37

Lees ook

Militaire oefening in Beesel

Militairen van de Koninklijke Landmacht krijgen van maandag 8 tot en met vrijdag 12 mei opleiding en...