Panningen, Netherlands

Uitgangspunten school en verleggen komgrens ‘hamerstuk’ bij raadsvergadering

In de commissievergadering van de gemeenteraad hebben de partijen ingestemd met de uitgangspunten voor de nieuwe school in Egchel en het wijzigen van de komgrens in Beringe.
De redactie | 31 oktober 2023 21:16 | Aangepast op 31 oktober 2023 21:16
De Egchelse school is te klein voor het huidige aantal leerlingen en voldoet niet meer aan de eisen van de tijd. De school, scholenkoepel Prisma, Hoera Kindercentra en de gemeente Peel en Maas hebben drie mogelijke scenario’s opgesteld, die onderzocht moeten worden. Het gaat om verbouw op de huidige locatie, nieuwbouw op of naast de huidige locatie en nieuwbouw aan de Jacobusstraat (tegenover de kerk). Bij de laatste optie zou de school in het natuurpark, waar momenteel plannen voor worden gemaakt, komen te liggen.

Proces
De gemeenteraad vroeg zich af hoe lang het proces duurt voordat de nieuwe school er staat. Wethouder Beukema liet weten dat het hele proces minimaal drie jaar gaat duren. Ook waren er vragen over de geurcirkels in het gebied.

Komgrens
De komgrens op de Meijelseweg tussen Beringe en Meijel wordt verplaatst met ongeveer zestig meter. Met de verplaatsing wordt ook de maximum snelheid op de weg verlaagd naar 50 kilometer per uur. Dit moet de verkeersveiligheid ten goede komen. Ter hoogte van de nieuwe komgrens wordt een plateau gerealiseerd dat passend is bij de maximum snelheid. Ook worden er markeringen op de weg worden aangebracht.
De commissieleden agendeerden de punten als ‘hamerstuk’. Dat betekent dat de punten zonder verdere discussie tot stemming gebracht kunnen worden.

Lees meer over:

Komgrens|

Meest gelezen

Auto komt tot stilstand na botsing in Panningen

De redactie | 3 dec 2023 21:31

Prikkelarme zone bij Christmas Truckrun

De redactie | 4 dec 2023 10:35

Bord geplaatst om informatie te delen

De redactie | 4 dec 2023 12:15

Lees ook

College wil komgrens Beringe verplaatsen

De komgrens op de Meijelseweg tussen Beringe en Meijel wordt als het aan het college ligt, verplaats...