Panningen, Netherlands

Eerste team Panningen verliest van Arcen

Het eerste team van SV Panningen trad zondag aan voor de uitwedstrijd tegen DEV uit Arcen. En om de wedstrijd in een notendop samen te vatten; Panningen wist van de legio mogelijkheden maar één keer doel te treffen, terwijl de thuisploeg aan enkele halve kansen genoeg had voor twee doelpunten.
De redactie | 15 mei 2022 18:30 | Aangepast op 15 mei 2022 18:30
De thuisploeg, Arcen, liet zich ver terug zakken en liet Panningen het spel maken. De groen-witten combineerden tot de 16 meterlijn maar beslissende pass bleef uit of kwam net niet aan. Toch kreeg Panningen enkele mogelijkheden om te scoren. Zo werd een kopbal van Ramon Sijben uit het doel geranseld door de keeper van DEV. En ook Robin van Osch wist het doel niet te treffen nadat hij zijn directe tegenstander op snelheid had afgetroefd. Het leek een kwestie van tijd tot Panningen zou scoren. Jammer voor Panningen moest Jeroen Beeks met een hoofdwond het veld verlaten. Rowan v.d. Dungen was zijn logische vervanger. De groenwitten waren de bovenliggende partij maar DEV maakte, tijdens een prachtig uitgevoerde counter, gebruik van de ruimte en leek te scoren. Leek, want met een uiterste krachtsinspanning wist Rowan v.d. Dungen met een sliding de bal uit het lege doel te werken.

Aanval
Panningen trok onverdroten ten aanval, maar kreeg even later toch de deksel op zijn neus. De tweede keer dat DEV gevaarlijk voor het Pannings doel verscheen, was het raak. Een voorzet van rechts werd bij de eerste paal ingekopt en de thuisploeg kwam op een 1-0 voorsprong. De verdediging van Panningen zag hier niet goed uit.

De groenwitten wisten direct hierna de stand recht te trekken. Direct na de aftrap werd Jordi Kirkels in stelling gebracht en hij wist de vrijstaande Ramon Sijben te bereiken die de gelijkmaker intikte. De rust werd ingegaan met een 1-1 stand.

Tweede helft
Na de thee hetzelfde beeld. Panningen viel aan, maar wist de handbalverdediging van de thuisploeg maar met moeite open te breken. Toch kregen de groenwitten diverse niet te missen kansen. Zo kopte Ramon Sijben uit een vrijstaande positie tegen de paal, wist Robin van Osch zijn directe tegenstander te verschalken en alleen voor de keeper had hij zijn vizier niet goed staan. Ramon Sijben kwam, geheel vrijstaand voor de keeper, niet verder dan een slap rollertje die deze keeper makkelijk kon pareren. Tom Wulms, verdediger van origine, kwam diverse malen door op de rechterflank, maar zijn voorzetten werden niet op waarde geschat door de voorwaartsen van Panningen.

En in de 80e minuut gebeurde het onvermijdelijke, een van de schaarse uitvallen van de thuisploeg viel op een of andere manier in het doel. Een DEV aanvaller wist met een laatste krachtsinspanning de bal voor het doel te brengen en de bal viel pardoes bij de tweede paal in het doel. Panningen gooide in de laatste 10 minuten alles op de aanval. En ze kregen nog enkele mogelijkheden, maar zoals in de laatste weken, geen van de Panningen spelers wist nog het doel te treffen.
Toen de goed leidende scheidsrechter voor het einde floot, was de stand 2-1 in het voordeel van DEV-Arcen.

Nog drie competitiewedstrijden en dan begint de nacompetitie. Dan zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden.

Lees meer over:

Amateurvoetbal|SV Panningen|

Lees ook

Voetballer overgebracht naar ziekenhuis na botsing

Een voetballer van VV Helden is zondagmiddag tijdens een wedstrijd afgevoerd naar het ziekenhuis nad...

Dorpsoverleg Egchel uit zorgen fusie voetbalclubs aan gemeente

Het dorpsoverleg van Egchel heeft in een brief aan de gemeente Peel en Maas haar zorgen geuit over d...

Uitslagen amateurvoetbal: monsterscore Bevo

Op regenachtige velden werd er zondag gevoetbald. Panningen won van TSC, Helden verloor en Bevo won ...

MVC’19 verliest van hekkensluiter en staat nu zelf laatste

MVC’19 had het op zondag 2 april aan zichzelf te wijten dat er onnodig werd verloren van rode lant...

MVC’19 klopt Baarlo in zinderende derby

Koploper MVC´19 heeft zondag naaste concurrent Baarlo voor 800 toeschouwers met 3-0 verslagen. MVC...

Bekerprogramma: Clubs uit regio treffen elkaar

Begin september starten de amateurclubs aan het voetbalseizoen. Te beginnen met een bekerprogramma. ...