Panningen, Netherlands

Knap punt VC Kessel in derby tegen koploper

De derby in de volleybal 3e divisie tussen de dames van VC Kessel en VC Olympia was er een met 2 gezichten, waarbij de koploper uit Panningen uiteindelijk de winst mee naar huis nam en de thuisploeg een knap en verdiend punt behaalde.
De redactie | 14 november 2022 09:30 | Aangepast op 14 november 2022 09:30
In de eerste 2 sets had het thuisspelende VC Kessel nauwelijks een antwoord op de sterke services van de gasten uit Panningen. En mocht dat er al zijn, dan was ook de Kesselse aanval niet krachtig genoeg om de verdediging van VC Olympia echt in de problemen te brengen. Via 10-25 en 14-25 maakte VC Olympia duidelijk waarom zij de trotse koploper zijn.
In de derde set wist de ploeg van trainer/coach Nico Maessen de eigen servicedruk te verhogen, terwijl de foutenlast omlaag werd gebracht en ook de servicedruk van VC Olympia beter geneutraliseerd kon worden. Het werd nu eindelijk een echte wedstrijd en derby. Er werd gevochten voor ieder punt, iets dat fraaie rally’s met zich meebracht. Voor de goed gevulde tribunes van de Kesselse sportzaal was het toch de iets grotere slagkracht en servicedruk die ook de derde set in Pannings voordeel deed beslissen: 21-25.

De Kesselse dames roken kansen en gingen er vol voor in de laatste set. Trainer/coach Björn Lommen zag dat zijn ploeg het moeilijker en moeilijker kreeg en paste wat wissels toe; de set ging helemaal gelijk op. Bij 24-23 wist VC Olympia het setpunt nog ongedaan te maken, maar op 25-24 wist VC Kessel deze keer een service-ace te produceren en daarmee de laatste set naar zich toe te trekken.

De Kesselse vechtlust werd beloond met een punt, dat in eigen huis in deze derby van de koploper werd afgepakt. Een zeer welkom punt. VC Olympia won wel de wedstrijd en moest pas voor de 4e keer dit seizoen een set prijsgeven; daarmee blijft de ploeg onveranderd de duidelijke koploper.

VC Kessel komt komende donderdag al weer in actie als het om 20.30 uur de zware uitwedstrijd speelt bij VC Weert. VC Olympia ontvangt a.s. zaterdag in de eigen Piushof om 18.00 uur rode lantaarn Klaverblad/HHC uit Horn.

Lees meer over:

Volleybal|VC Kessel|

Meest gelezen

Fietser raakt gewond in Panningen

Niels van Rens | 5 dec 2022 12:55

Club Ultra sluit de deuren

De redactie | 30 nov 2022 20:25

Gemeente past GFT-inzameling aan

De redactie | 2 dec 2022 09:10

Lees ook

Peelpush onderuit tegen Apollo 8

Peelpush uit Meijel heeft zaterdag verloren met 3-0 van Apollo 8. In de eerste set kreeg Peelpush ee...

Peelpush wint van Voltena

De dames van Peelpush hebben donderdagavond gewonnen van Voltena. Het werd 2-3. Dat betekent dat er ...

Volle winst dames VC Kessel in laatste thuiswedstrijd

Het eerste damesteam van VC Kessel heeft zaterdag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen gespeeld...

Peelpush verliest; seizoen voorbij

De dames van Peelpush hebben zaterdag verloren van Apollo 8 met 3-1. Daarmee is de ploeg uitgeschake...

VC Kessel ontvangt titel scheidsrechter van het Jaar

VC Kessel-scheidsrechter Richard van Beek, is dit seizoen hiervoor bekroond met de titel “Scheidsr...

Peelpush stunt tegen Sliedrecht

Peelpush heeft zaterdag voor een stunt gezorgd. Tegen landskampioen Sliedrecht Sport wonnen de Meije...