Panningen, Netherlands

MVC’19 slaat pas na rust toe

Clim Moonen MVC’19 in fel duel tegen FCV Foto: Math Geurts Fotografie
MVC’19 heeft zondag pas na rust het stugge FCV uit Venlo op achterstand weten te zetten. De 2-0 zege was op basis van het aantal kansen wel dik verdiend. Door de misstappen van haar achtervolgers Baarlo en SC Irene heeft de Maasbreese koploper de voorsprong op de naaste achtervolgers uitgebreid.
De redactie | 4 april 2022 09:33 | Aangepast op 4 april 2022 09:33
MVC’19 kreeg veel kansen om te scoren, maar was nogal slordig in de afwerking. Bovendien stak de keeper van FCV in een uitstekende vorm. Na 4 minuten leek MVC’19 na een mooie combinatie van Marco Daniëls, Bart Crienen en Daan Peters door Marco Daniëls op een 1-0 te komen, maar de doelman van FCV redde fraai.

Kansen
Na 9 minuten bracht een steekpass van Bart Crienen Ron van den Kerkhof vrij voor de FCV-keeper, maar deze voorkwam dat de score werd geopend. Voor de rust waren er nog kansen voor Daan Peters en Rob Custers, maar ook zij faalden in de afwerking. Na rust bleef MVC’19 dominant, al was de eerste kans voor FCV. MVC’19 doelman Tim van Renselaar stopte de inzet. MVC’19-trainer Tom van Bergen had in de rust Wouter Holthuysen en Rob Custers vervangen door Erik Schoof en Joris Timmermans.

Na 49 minuten werd een mooie voorzet van Clim Moonen door Daan Peters afgerond, maar weer redde de FCV-doelman. Juul Albers en Lano Engels werden nog ingebracht door de Maasbreese trainer Tom van Bergen. Zij vervingen Joris Timmermans en Daan Peters. Marco Daniëls leek op weg naar de 1-0 in de 76e minuut, maar weer was de FCV-keeper het grote struikelblok. Uit de daaropvolgende corner van Marco Daniels kon Ron van den Kerkhof eindelijk bij de 1e paal MVC’19 op 1-0 schieten. De ban was gebroken. De moegestreden Venlonaren waren aangeslagen. In 80e minuut viel de definitieve beslissing.

Na een steekpass van Marco Daniëls wist invaller Juul Albers de 2-0 te scoren. MVC’19 won verdiend met 2-0 ondanks dat er matig werd gevoetbald. Ook slechte wedstrijden moeten worden gewonnen.

Zondag 10 april gaat MVC’19 op bezoek bij Blerick.

Lees meer over:

MVC'19|Maasbree|Amateurvoetbal|

Lees ook

Maasbree mag kiezen voor invulling Laefplein

Inwoners kunnen deze week reageren op het voorlopig ontwerp van het Laefplein in Maasbree. Het plein...

Panningen zit in de hoek waar de klappen vallen

Melderslo tegen Panningen stond op het programma, deze Palmzondag, ook wel Palmpasen genoemd. De bli...

VV Helden loopt verder uit in titelstrijd

VV Helden heeft goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap in de Vierde Klasse. De blauw-w...

Uitslagen amateurvoetbal 24 maart

Op de laatste zondag van maart wonnen Grashoek, RKMSV, Helden en Bevo.

SV Blerick een maatje te groot voor MVC’19

MVC’19 verloor donderdag met 0-2 van SV Blerick. Er werd geen slechte wedstrijd gespeeld door de man...

Venlonaren bekennen afpersing homoseksuelen mannen, waaronder in Maasbree

Vier Venlonaren hebben bekend homoseksuele mannen te hebben gegijzeld en afgeperst. Dat gebeurde ond...