Panningen, Netherlands

MVC’19 wint bekerwedstrijd van Venlosche Boys

MVC’19 heeft zaterdag een zwaarbevochten overwinning behaald op eerste klasser Venlosche Boys. De kersverse tweede klasser won in de extra tijd met 1-2 door een doelpunt van Mike Peeters.
De redactie | 12 september 2022 12:51 | Aangepast op 12 september 2022 12:51
Kansen
Al snel in de 1e helft kwam MVC’19 onder druk te staan door een fel aanvallende ploeg uit Venlo. MVC’19 wachtte geduldig op haar kansen. Na 10 minuten had Venlosche Boys twee grote kansen en kon MVC’19 hier tegenover een kans creëren door een strak schot van Yannick Muijsenberg. In de 12e minuut werd Ron van den Kerkhof in buitenspelpositie door Clim Moonen vrij voor de keeper gezet. De goaltjesdief van MVC’19 wist deze kans mooi te verzilveren door de goed keepende goalie van de Venlosche Boys te verschalken en de 0-1 te scoren. De Venlose ploeg nam meteen na het doelpunt van MVC’19 weer de regie over en in de 21e minuut werd dan ook de verdiende gelijkmaker gescoord. MVC’19 moest nog voor rust een tegenvaller incasseren door het uitvallen van Ron van den Kerkhof die aan een kopduel een hoofdwond overhield. Net voor rust had MVC’19 nog een hele grote kans maar Daan Peters kwam een teenlengte te kort. MVC’19 ging met 1-1 de rust in.

Penalty
In de tweede helft zocht Venlosche Boys nog sneller de aanval en ging in een hoog tempo op zoek naar de overwinning. MVC’19 kreeg via Joris Timmermans nog de eerste dikke kans. In de 55e minuut kreeg de Venlosche Boys een penalty van de vrouwelijke scheidsrechter maar Tim van Renselaar stond op de goede plaats en stopte fraai de penalty. MVC’19 kreeg via Rob Custers nog een dot van een kans maar de keeper van de Venlosche Boys redde knap. MVC’19 bleef goed verdedigen en hoopte op een zwaarbevochten gelijkspel. In de 91e minuut was het Tim van Renselaar die door een geweldige safe MVC’19 in de race hield. MVC’19 ging nog één keer in de aanval via Joris Timmermans die één op één de bal niet langs de keeper kreeg. In de rebound werd de bal strak door Marco Daniels voorgezet op Mike Peeters die genadeloos de bal in het net schoot, waarvoor MVC’19 in de allerlaatste seconde met 1-2 wist te winnen. Een uitstekende prestatie. Zondag 18 september speelt MVC’19 de tweede bekerwedstijd tegen Sittard op sportpark De 3-sprong. De winnaar gaat naar de volgende bekerronde.

Lees meer over:

Voetbal|MVC'19|Maasbree|

Lees ook

Switch en De Zoes organiseren ‘Heldens Holland House’ tijdens EK

Het Nederlands elftal doet komende zomer mee aan het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland. Su...

Maasbree mag kiezen voor invulling Laefplein

Inwoners kunnen deze week reageren op het voorlopig ontwerp van het Laefplein in Maasbree. Het plein...

SV Blerick een maatje te groot voor MVC’19

MVC’19 verloor donderdag met 0-2 van SV Blerick. Er werd geen slechte wedstrijd gespeeld door de man...

Venlonaren bekennen afpersing homoseksuelen mannen, waaronder in Maasbree

Vier Venlonaren hebben bekend homoseksuele mannen te hebben gegijzeld en afgeperst. Dat gebeurde ond...

Verenigingen in Maasbree doen inspiratie op voor toekomst verenigingsleven

Onder het motto ‘Maasbree Verenigd’ kwamen afgelopen week 21 verenigingen en stichtingen uit Maasbre...

Al 1000 abonnees op digitale Op den Baum

Een mooie mijlpaal voor 'Op den Baum', de nieuwsbrief voor inwoners van Maasbree. Sinds bekend werd ...