Panningen, Netherlands

Onderzoek: Paardensector zet 116 miljoen om per jaar

Paarden in de wei Foto: Unsplash
De geschatte omzet in de paardensector in de Noord-Limburgse gemeenten Horst aan de Maas, Peel en Maas en Venray in 2019 bedraagt 116 miljoen euro. De toegevoegde waarde wordt geraamd op 40 miljoen euro en de betaalde werkgelegenheid op 580 fte.
De redactie | 10 juni 2022 13:00 | Aangepast op 10 juni 2022 13:00
Dat blijkt uit onderzoek van het Mulier Instituut in opdracht van de gemeenten Horst aan de Maas, Peel en Maas en Venray en de Stichting Limburg Paardensport.

Kansen
"Dit onderzoek bevestigt dat de paardensector groot is in deze regio en laat ons zien waar kansen liggen", reageert wethouder Rob Wanten. Uit het onderzoek komt naar voren dat een belangrijk deel van het succes van de paardensector in Horst aan de Maas, Peel en Maas en Venray te danken is aan de hippische zone Grandorse, Peelbergen Equestrian Centre en het vestigingsklimaat. Er liggen nog kansen in het verbeteren van de gemeentelijke dienstverlening en in meer samenwerking in de paardensector.

Bijdragen aan de economie
De paardensector kan nog meer bijdragen aan de economische ontwikkeling van de drie gemeenten. Bijvoorbeeld door de transitie van vrijkomende agrarische bebouwing soepel te faciliteren en door het bestaande Peelbergen Equestrian Centre en Grandorse te versterken.

Meest gelezen

Smeulende takken in Heldense Bossen

De redactie | 19 jun 2022 19:59

Botsing in Maasbree: bromfietser gewond

De redactie | 23 jun 2022 17:40