Panningen, Netherlands

Panningen pakt eerste punten van het seizoen

Panningen heeft de eerste punten van het seizoen gepakt. Tegen MVC´19 uit Maasbree won de ploeg met 2-1. In een spannende wedstrijd trok Panningen uiteindelijk aan het langste eind.
De redactie | 30 oktober 2023 12:49 | Aangepast op 30 oktober 2023 12:49
Beiden ploegen deden nauwelijks voor elkaar onder, waarbij de beide doelmannen Rick van der Zee en Jordy Nelissen een uitstekende indruk hebben achtergelaten.

MVC’19 dat nog kansloos met 3-0 de bekerwedstrijd tegen Panningen had verloren, ging meteen vanaf het fluitsignaal in de aanval en zette de tegenstander onder druk, Panningen loerde op de counter. Na ongeveer een kwartier spelen kreeg Panningen haar eerste dikke kans maar doelman Rick van der Zee voorkwam een doelpunt. Een minuut later was het bijna raak aan de andere kant maar dit keer stond Jordy Nelissen op de juiste plek.

Het spel golfde op en neer. In de 20e minuut was het bijna raak voor Panningen maar de kopbal ging net voorlangs. Vijf minuten later was het wel raak en schoot Remco Litjens van dichtbij de 0-1 in de touwen. MVC’19 deed wat terug maar op een schot van Mike Peeters was het weer doelman Jory Nelissen die een doelpunt voorkwam. Na een half uur moest Dennis Bouten noodgedwongen het veld verlaten en kwam Luuk Peeters in het veld. In de 32e minuut kreeg MVC’19 de grootste kans met een snoeihard schot van Timo van Horck dat de lat raakte. Vlak erna werd een afstandsschot van Mike Peeters door keeper Jordy Nelissen gestopt en kwam Koen Boots een teenlengte tekort om de bal binnen te tikken. Beide ploegen maakten zich al op voor de rust toen Panningen in de 49e minuut nog een keer keihard toesloeg. Balverlies op het middenveld werd door Panningen keihard afgestraft met een doelpunt van Dion Cuijpers. MVC’19 en Panningen gingen met een 0-2 stand de rust in. MVC’19 en Panningen waren de 1e helft flink aan elkaar gewaagd met leuk en attractief voetbal. Panningen was alleen effectiever en benutte haar kansen wel.

Na de rust ging MVC’9 alles op alles zetten maar dit leidde in het begin nog niet tot kansen. In de 64e minuut kreeg Panningen een dot van een kans maar de bal werd met de voet gestopt door Rick van der Zee. In de 72e minuut was het wederom Rick van der Zee die een schot van Robin van Osch via een prachtige safe voorkwam dat de wedstrijd vroegtijdig op slot zou komen. In de 78e minuut belandde een prachtig ingeschoten vrije trap van Nick Wilmer op de lat. Het spel bleef op en neer gaan en in de laatste 10 minuten kreeg MVC’19 nog een paar dikke kansen maar wederom stond keeper Jordy Nelissen op de juiste plek. In de 86e minuut werd Bart Houben gevloerd in het stafschopgebied en mocht Mike Peeters de penalty nemen die in eerste instantie nog werd gestopt maar in de rebound alsnog in de goal belandde. Vlak voor tijd scoorde Remco Litjens nog een doelpunt, maar dat werd afgekeurd wegens buitenspel. In de blessuretijd ging MVC’19 nog naarstig op zoek naar de gelijkmaker maar ondanks nog een kopbal van Mike Peeters die net voorlangs ging kwam MVC’19 niet meer.

Lees meer over:

MVC'19|Amateurvoetbal|Panningen|

Meest gelezen

Auto komt tot stilstand na botsing in Panningen

De redactie | 3 dec 2023 21:31

Prikkelarme zone bij Christmas Truckrun

De redactie | 4 dec 2023 10:35

Bord geplaatst om informatie te delen

De redactie | 4 dec 2023 12:15

Lees ook

Panningen verliest ongelukkig van ONDO

SV Panningen heeft zondag op ongelukkge wijze verloren van SV ONDO. Op sportpark Panningen-Noord wer...

Ruime nederlaag voor MVC’19 tegen Sparta’18

MVC’19 heeft zondag met 0-4 verloren van Sparta’18. Jotte Pompen scoorde een glaszuivere hattrick en...

Auto komt tot stilstand na botsing in Panningen

Een auto is zondagavond tegen een plantenbak in het centrum van Panningen gebotst. Dat gebeurde iets...

Uitslagen voetbal: Helden wint

Onder koude omstandigheden stond zondag weer een speelronde bij het amateurvoetbal op het programma.

Bouw woningen Raadhuisstraat gestart

Hoewel de bouw al een tijdje aan de gang is, werd vrijdag de nieuwbouw aan de Raadhuisstraat gevierd...

DES Group neemt Regio Service over

Regio Service uit Panningen wordt overgenomen door Dutch Electrical Solutions (DES Group). Het bedri...