Panningen, Netherlands

ZVV Beringe wint bij debuut in Eerste Divisie

Euforie na de winst Foto: ZVV Beringe
ZVV Beringe/Second Go Electro 1 heeft haar debuut in de Eerste Divisie gemaakt met een overwinning in eigen huis. FC Kawin 1 uit Vianen werd met een 6-2 naar huis gestuurd. In een sterke tweede helft maakte ZVV Beringe 1 het verschil.
De redactie | 10 september 2022 22:58 | Aangepast op 10 september 2022 22:58
ZVV Beringe schoot uit de startblokken en noteerde na enkele seconden al de eerste kans van de wedstrijd. Deze kans werd niet verzilverd, waarna het spel op en neer bleef gaan. In de openingsfase gaf de thuisploeg verdedigend weinig weg, maar werden er ook geen grote kansen gecreëerd. In het tweede deel van de eerste helft kwam er aan beide zijden meer actie in het spel, waardoor er meer kansen genoteerd konden worden. Vlak voor rust was het FC Kawin met een scherpe counter, waardoor de gasten op voorsprong kwamen. Remon van Soest stond volledig vrij en hij kon de bal onder Jeremy Caessens doorschieten. De tweede helft begon een stuk beter voor ZVV Beringe, want al snel kwam de gelijkmaker op het bord. Marco Daniels versnelde langs de zijlijn en schoot hard voor. Via een speler van FC Kawin belandde de bal in het eigen doel. Dit bleek een opmars naar meer, want ZVV Beringe leek bevrijd. Kans na kans viel te noteren en de bezoekers wisten hier weinig tegenover te zetten. Een dikke minuut na de gelijkmaker kwam ZVV Beringe dan ook direct op voorsprong. Dit maal was het wel degelijk Marco Daniels met een doelpunt, op aangeven van Jeroen Verkennis.

Diezelfde Jeroen Verkennis gooide in minuut 27 het schroom van zich af en maakte de 3-1. In de dertigste minuut leek Marco Daniels de wedstrijd op slot te gooien na een mooie aanval, 4-1. Na deze treffer vroeg FC Kawin een time-out aan, iets nieuws ten opzichte van de topklasse. In de time-out besloot FC Kawin om alles op alles te zetten en ging met een meevoetballende keeper spelen. Frank Brands wees onze mannen op hun speelstijl en hoe te verdedigen. Door de tactische aanwijzingen en felheid was het niet FC Kawin met een treffer, maar liep ZVV Beringe verder uit.

Jeroen Verkennis schoot vanaf eigen helft beheerst in het lege doel. Enkele minuten later wist Jeroen Verkennis zijn hattrick compleet te maken. Hij bracht ZVV Beringe op een 6-1 voorsprong. FC Kawin bleef met een meevoetballende keeper spelen, maar kwamen er nauwelijks doorheen. ZVV Beringe stopte stuk voor stuk veel energie in het verdedigen, waardoor de bezoekers weinig ruimte vonden. Toch wisten ze een gaatje te vinden en vrijstaand bij de tweede paal de 6-2 binnen te schieten. Met nog 3 minuten op de klok leverde dit geen paniek op. Onze mannen gingen vrolijk verder en scoorde nog bijna met een kopbal. Ilias Amhaouch verlengde een lange bal met zijn hoofd, maar deze poging spatte op de lat uiteen. In laatste minuten kreeg een speler van FC Kawin twee maal een gele kaart voor overtredingen, waardoor de laatst 1:46 minuut uitgespeeld werd in een overtal situatie. Bram Meeuwissen was nog een aantal keer dichtbij een doelpunt, maar de keeper bleek een op zijn post. Een overwinning bij het debuut in de Eerste Divisie. Op 30 september speet de ploeg de thuiswedstrijd tegen ZVG/Cagemax 1.

Lees ook

Panningen krijgt Koningsdagevenement

DOK6 Horeca en Tinus in Panningen zoeken opnieuw de samenwerking. Nadat de twee kroegen in oktober e...

Wereldkattenshow dit weekend in Panningen

In Panningen Sporthallen Helden organiseren Limbra Cat Club en de Nederlandse vereniging van Kattenv...

Nieuwe naam voor Experience Centre in Panningen

Het Experience Centre in Panningen krijgt een nieuwe naam. Vanaf nu gaat de werkervaringsplek verder...

Panningse kapster stopt met zaak en gaat op reis

De zaak "She en Me" in het Panningse centrum verdwijnt. Aan het einde van de maand sluit kapster Mar...

Tweede verkeersproef in centrum Panningen gestart

Zes weken lang een gewijzigde verkeerssituatie in het centrum van Panningen. De kruising Raadhuisstr...

Zo komt het nieuwe pand op de plek van Theelen eruit te zien

Het voormalige pand van Theelen in Panningen wordt vervangen door een winkelpand en appartementen. B...