Panningen, Netherlands

ZVV Beringe wint Limburgse derby na spectaculaire slotminuten

ZVV Beringe/Second Go Electro 1 heeft een ultieme comeback gemaakt in de competitiewedstrijd tegen Tigers Roermond 2. De ploeg van coach Frank Brands wist na een beladen slotfase de punten in eigen huis te houden en won met 5-4 van de bezoekers uit Roermond.
De redactie | 25 oktober 2022 12:37 | Aangepast op 25 oktober 2022 12:37
In de tweede minuut zetten de bezoekers direct de verhoudingen op scherp met een flinke overtreding, waarbij de scheidsrechter zich direct genoodzaakt voelde om een gele kaart uit te delen. Het bleek een opmars naar een wedstrijd vol tumult. Voetballend gezien was de terugekeer van Jeroen Verkennis een mooi lichtpunt voor ZVV Beringe en zijn aanwezigheid bleek van groot belang.

In de zesde minuut opende hij de score uit een snelle tegenaanval. Buiten deze kans golfde het spel op en neer, maar werd de goed gevulde tribune van Piushof niet beloond met hoogstaand voetbal. Tot een paar minuten voor rust viel er weinig actie te noteren, maar toen kwam Tigers 2 met een simpele versnelling langs de zijlijn. De bal werd voor het doel klaargelegd en in de kluts goed binnengetikt, ruststand 1-1.

Na rust
Na rust was er spektakel volop. De aanleiding was een rode kaart voor ZVV Beringe speler Brent Vulders. Hij trok aan de noodrem toen Tigers 2 alleen op keeper Jeremy Caessens af leek te stevenen. In een alles of niets poging miste Brent de bal en trok de scheidsrechter rood. De man-meer situatie werd snel door Tigers benut, waardoor het 1-2 werd. Enkele minuten later werd de achterstand voor ZVV Beringe nog groter toen een cruciaal duel op eigen helft verloren werd. Hierdoor kon Teun Thiesen alleen op het doel af en wist hij uiterst koel af te ronden, 1-3. De wedstrijd werd grimmiger met kleine opstootjes, flinke overtredingen en fel spel. Beide ploegen legde een flinke vechtlust op de mat. Spits Jeroen Verkennis stond op bij ZVV Beringe en zorgde voor de aansluitingstreffer. In de daaropvolgende periode leek ZVV Beringe aanspraak te maken op de gelijkmaker, maar leidde een fout van Bjorn Korsten de 2-4 voor Tigers in. Dit leek de nekslag voor onze mannen, want met nog een kleine 4 minuten op de klok moest er minimaal twee keer gescoord worden.

Time-out
Coach Frank Brands vroeg een time out aan en instrueerde zijn spelers om volledig druk te gaan zetten en 1 op 1 te gaan spelen. Met louter aanvallend ingestelde spelers op het veld een ware alles of niets poging die al snel de aansluitingstreffer opleverde. Wie anders dan Jeroen Verkennis schoot de bal tegen de touwen. Twee minuten voor tijd viel de gelijkmaker via Ayoub Amhaouch. Hij had de bal panklaar voor het intikken en maakte zijn misser van enkele minuten eerder meer dan goed. ZVV Beringe besloot om vol voor de overwinning te gaan en met pressie te blijven spelen. Dit leverde ruimtes op voor de Tigers, maar die wisten ze niet te benutten. De bezoekers benadeelde zichzelf, want een van de spelers gooide de bal in het gezicht van de Beringse keeper. Het gevolg was een rode kaart en met nog 1:17 op de klok een man minder. ZVV Beringe ging op zoek naar de winnende treffer en die kwam er ook. Bram Meeuwissen kapte zijn tegenstander uit en creëerde zo de ruimte voor een diagonale pass naar Ilias Amhaouch. Ilias bedacht zich geen moment en ramde de bal in het net, 5-4. Een flinke ontlading volgde! Echter met nog 40 seconden op de klok moest ZVV Beringe nog flink in de achteruit.

ZVV Beringe overleefde enkele hachelijke moment voor het doel en won hierdoor op een spectaculaire wijze van Tigers Roermond 2.

Meest gelezen

Politie zoekt naar vermiste 18-jarige

De redactie | 3 feb 2023 16:09

Politie deelt camerabeelden cashtrapper

De redactie | 1 feb 2023 18:23

Plattelandshoés krijgt nieuwe appartementen

De redactie | 31 jan 2023 19:21

Opening Straotzitting dit jaar extra bijzonder

De redactie | 2 feb 2023 18:33

Lees ook

SV Panningen wint derby van Bevo

SV Panningen heeft zondag de derby van BEVO gewonnen.

Ongeluk scooter: vrouw gewond

Een vrouw is in de nacht van zaterdag op zondag op de Wilhelminastraat in Panningen gewond geraakt. ...

All-Stars Panningen verslaan Helden

De benefietwedstrijd tussen all-stars van Panningen en Helden is geëindigd in een 8-3 overwinning v...

Politie vindt gestolen fietsen in Panningen

De politie heeft dinsdagmiddag negen gestolen fietsen in beslag genomen bij een woning aan de Schout...

Gemeente koopt Pannings kalkoenbedrijf

De gemeente Peel en Maas gaat een kalkoenbedrijf aan Zelen in Panningen kopen. De gemeente gaat de s...

'Rapport stankoverlast in Panningen eind dit jaar klaar'

De gemeente verwacht in december of januari met een rapport te kunnen komen over de stankoverlast in...