Panningen, Netherlands

Tijdelijke huisvesting Buurtcollege op Egchelse voetbalvelden

Het Buurtcollege Maas en Peel krijgt een tijdelijke accommodatie vlakbij Het Bouwens in Panningen. Dat is het plan van het college. De beoogde locatie voor deze tijdelijke huisvesting is het voetbalveld in Egchel. Er wordt al jaren gezocht naar een nieuwe locatie van de school, die steeds meer leerlingen krijgt.
De redactie | 14 november 2023 20:47 | Aangepast op 14 november 2023 20:47
SV Egchel en SV Panningen voeren momenteel gesprekken om te komen tot een fusievereniging. Het plan is om de komende jaren de wedstrijden en trainingen te laten plaatsvinden op de locatie van SV Panningen, aan de Wilhelminastraat. Dat maakt het mogelijk voor het Buurtcollege Maas en Peel om zich daar tijdelijk te huisvesten. De school die daar moet verrijzen, bestaat volgens wethouder Beukema niet uit losse units. “Het moet een mooi modulair gebouwen worden”, zo zegt ze.

Het Bouwens
het college vraagt aan de gemeenteraad een krediet van € 425.000 voor de ontwerp- en aanbestedingsfase van de tijdelijke huisvesting. In de tussentijd wordt gewerkt aan een definitieve huisvesting van de school. Als het aan de gemeente ligt, is dat vlakbij Het Bouwens van der Boijecollege. Een architectenbureau heeft geadviseerd om dat ook op het terrein van de voetbalclub te doen. Dit wordt in een later stadium besloten. Voor deze onderzoeksfase vraagt het college nog eens € 50.000 van de raad.

500 leerlingen
Het Buurtcollege Maas en Peel is in 2021 gestart als nieuwe vorm van voortgezet onderwijs in Peel en Maas. De prognose bij die start was een groei van 60 nieuwe leerlingen per jaar. Momenteel is er een wachtlijst. De verwachting is dat er in 2029 zo’n 500 leerlingen op de school zitten. De school heeft op dit moment twee locaties. Dit is het voormalige consultatiebureau in Panningen en het voormalig schoolgebouw De Pas in Helden. Zo’n 30 procent van de lessen vindt plaats op Het Bouwens. Het andere deel gebeurt op de andere locaties.

2025
Wanneer de gemeenteraad akkoord gaat met de tijdelijke huisvesting en het voorbereiden van een definitieve locatie, kan de tijdelijke huisvesting gerealiseerd worden. De verwachting is dat dit tot en met begin 2025 al duren. Dat betekent dat de herontwikkeling van locatie De Pas in Helden naar sociale huurwoningen pas start, nadat het Buurtcollege is verhuisd naar de te realiseren tijdelijke huisvesting.

Lees meer over:

Buurtcollege|Agora|

Meest gelezen

DES Group neemt Regio Service over

De redactie | 30 nov 2023 13:55

Atje vur Adje wint liedjesavond Dörper Kuus

Bregje Deckers | 26 nov 2023 11:54

Lees ook

Schrijfactie Amnesty dit jaar in Helden bij Buurtcollege

De Write for Rights schrijfactie Peel en Maas van Amnesty International wordt dit jaar georganiseerd...

Groen licht voor tijdelijke huisvesting Buurtcollege

De gemeenteraad van Peel en Maas gaat akkoord om een tijdelijke huisvesting voor het Buurtcollege Ma...

Agora bestaat 10 jaar, oprichters schrijven boek

Het onderwijs van Agora bestaat 10 jaar. Ter gelegenheid daarvan werd er donderdag een boek gepresen...

Huisvesting Buurtcollege Agora is ‘een ingewikkelde puzzel’

Het huisvesten van het Buurtcollege Maas en Peel blijkt een lastige opgave. De school startte in het...

Leerlingen Agora krijgen les in schoolgebouw De Pas

Leerlingen van het Buurtcollege Maas en Peel krijgen deze week les in het schoolgebouw van basisscho...

Behoeftepeiling voor nieuwe school in Meijel

Een initiatiefgroep in Meijel wil een tweede basisschool in Meijel starten. Ouders met kinderen van ...