Panningen, Netherlands

Behoeftepeiling voor nieuwe school in Meijel

Odilia Rens (Buurtonderwijs), Danielle Verbugt (oudercoördinator OBS Meijel), Sara en Rutger Nieuwenhuis (Stichting Kansrijk), Nicole Corstjens en Michaela Vullings (OBSM).
Een initiatiefgroep in Meijel wil een tweede basisschool in Meijel starten. Ouders met kinderen van 2, 3 en 4 jaar kunnen met een ouderverklaring het initiatief steunen.
De redactie | 5 juli 2022 13:29 | Aangepast op 5 juli 2022 13:29
Keuzevrijheid
"Met een tweede basisschool in Meijel krijgen de ouders van nu en in de toekomst keuzevrijheid in het onderwijs. Op deze manier kan elk kind in Meijel het onderwijs krijgen dat het beste bij hem/haar past zodat het zich optimaal kan ontwikkelen en zijn/haar talenten kan ontplooien", zo vertelt Danielle Verbugt. Zij is een van de initiatiefnemers. Haar kinderen kunnen volgens haar zich onvoldoende ontwikkelen op een grote school zoals basisschool Den Doelhof. "Dat wil niet zeggen dat het niet goed is wat ze doen op de school", vult ze aan. "Dat is voor elk kind anders."

Peiling
Een groep ouders wil al een langere tijd een openbare school stichten in Meijel. Het initiatief wordt niet door de gemeente gesteund. Dat openbare karakter wordt nu even losgelaten, om aan te tonen dat er een behoefte is onder ouders wordt er eerst een behoeftepeiling gehouden.

Meer plekken
Dat gebeurt niet alleen in Meijel, ook in andere dorpen. Zo wordt bekeken of ook in Venray, Roermond en Venlo scholen gesticht kunnen worden die aansluiten bij de Agora middelbare scholen, zoals die ook in Panningen en Roermond liggen. In Weert werden eerder niet genoeg handtekeningen opgehaald. "Vandaar dat we aanhaken op dit initiatief", zegt ouder Rutger Nieuwenhuis. "Al vanaf 2017 zijn we bezig. We hopen een doorstart te kunnen maken via het initiatief in Meijel."

Ouderverklaringen
Er moeten dus vier nieuwe basischolen komen en nog eens drie nieuw agora middelbare scholen. Om een nieuwe basisschool te realiseren in Meijel zijn 100 ouderverklaringen voor kinderen van 2 t/m 4 jaar nodig van ouders uit Meijel en omgeving. Tot midden oktober kunnen de ouderverklaringen online worden ingediend bij DUO. Als er voldoende behoefte blijkt te zijn, kan een aanvraag worden ingediend.

Meest gelezen

Politie zoekt naar vermiste 18-jarige

De redactie | 3 feb 2023 16:09

Politie deelt camerabeelden cashtrapper

De redactie | 1 feb 2023 18:23

Plattelandshoés krijgt nieuwe appartementen

De redactie | 31 jan 2023 19:21

Opening Straotzitting dit jaar extra bijzonder

De redactie | 2 feb 2023 18:33

Lees ook

Kleine brand in Meijel

De brandweer heeft maandagmiddag een brand geblust aan de Steenoven in Meijel.

Schietbomen OLS geplaatst

De schietbomen voor het OLS in Meijel zijn zaterdagochtend geplaatst op het terrein aan de Heldensed...

Tempo van leren is leidend in nieuw onderwijsconcept

‘Heel Wijs’ is de naam van het nieuwe onderwijsconcept dat nog dit jaar in Noord-Limburg gereali...

Illegaal gehuisveste arbeidsmigranten woensdag op straat

Een groep arbeidsmigranten die illegaal gehuisvest was op vakantiepark De Berckt in Baarlo moet woen...

Automobilist botst tegen vangrail

Op de Heldensedijk in Meijel is donderdagmiddag een ongeluk gebeurd. Een bestuurder botste tegen de ...

Leerlingen Agora krijgen les in schoolgebouw De Pas

Leerlingen van het Buurtcollege Maas en Peel krijgen deze week les in het schoolgebouw van basisscho...