Panningen, Netherlands

Bevolkingsonderzoek borstkanker in Meijel

Bevolkingsonderzoek Nederland start in juni met een nieuwe onderzoeksronde van het bevolkingsonderzoek borstkanker in Meijel. Vrouwen van 50 tot en met 75 jaar die in de postcodegebieden 5768 wonen, ontvangen een uitnodiging voor het onderzoek.
De redactie | 27 mei 2023 11:11 | Aangepast op 27 mei 2023 11:11
Het onderzoek wordt uitgevoerd in het onderzoekscentrum naast Alexanderhof tegenover het Alexanderplein. De ronde duurt tot ongeveer midden juli.

Veel voorkomende vorm van kanker
Borstkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland. Ongeveer een op de zeven vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Door de ziekte in een vroeg stadium op te sporen, wordt de kans op genezing aanzienlijk groter. Daarom is het bevolkingsonderzoek in het leven geroepen. Door het bevolkingsonderzoek overlijden jaarlijks tussen de 850 en 1075 vrouwen minder aan borstkanker.

Bevolkingsonderzoek
Het bevolkingsonderzoek is voor mensen van 50 tot en met 75 jaar. Zij ontvangen eens per 2 jaar een schriftelijke uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto’s van de borsten. Het onderzoek is vrijwillig en gratis.

Meer informatie
Voor meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker of het maken, verzetten of afzeggen van een afspraak kunnen inwoners terecht op www.bevolkingsonderzoeknederland.nl.

Lees meer over:

Bevolkingsonderzoek|

Meest gelezen

Politie vindt per toeval hennepkwekerij in Kessel

De redactie | 14 apr 2024 11:40

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Youri Buis | 19 apr 2024 18:54

Lees ook

Bevolkingsonderzoek borstkanker in Kessel

Het bevolkingsonderzoek naar borstkanker gaat van start in Kessel. Vrouwen die woonachtig zijn op de...