Panningen, Netherlands

Bewegen voor ouderen start in het Panningse Piuspark

In Peel en Maas start een bewegingsprogramma voor ouderen vanaf 65 jaar onder de naam GoldenSports. De activiteiten worden aangeboden in en rondom het Piuspark en beginnen en eindigen bij sportcafé De Ontmoeting. De trainingen worden gegeven door een fysiotherapeut of een professionele trainer met een sportachtergrond.
De redactie | 15 februari 2023 16:25 | Aangepast op 15 februari 2023 16:25
"We willen alle trainingen buiten doen. Of het geen weer of heel mooi weer is. We gebruiken allerlei attributen", vertelt fysiotherapeut Job Peeters. Hij is aan het initiatief verbonden. Elke training heeft dezelfde opbouw, maar het wordt steeds op een andere manier ingevuld. "De ene keer doen we iets met krachttraining, de andere keer behendigheid. Alle aspecten die we willen trainen."

Genieten
Lion de Wit is 70 jaar en houdt van sporten. "Een van de dingen waar ik van geniet, is bewegen en sporten. Ik fiets regelmatig en heb ook aan waterpolo gedaan. Ik ben GoldenSports gaan ontdekken als coach om anderen te laten ontwikkelen."

Elke maandag
De initiatiefnemers willen graag mensen helpen om in beweging te komen. Iedereen kan deelnemen aan het project. Het streven is om het elke dag te gaan organiseren. Voorlopig start het in maart op maandagochtend om 9.30 uur in het Piuspark. Er wordt een uur gesport, daarna kan er bijgepraat worden met een kop koffie of thee.

Lees meer over:

Bewegen voor ouderen|

Meest gelezen

Weg tussen Meijel en Beringe weer open

De redactie | 12 apr 2024 20:17

Politie vindt per toeval hennepkwekerij in Kessel

De redactie | 14 apr 2024 11:40

Amateurvoetbal: uitslagen 14 april

De redactie | 14 apr 2024 20:19