Panningen, Netherlands

College wil school en sporthal op Meuleveld in Maasbree

De locatie Meuleveld in Maasbree Foto: Omroep P&M
Het college Peel en Maas wil kindcentrum De School en een nieuwe sporthal realiseren op het Meuleveld in Maasbree. Op die plek lagen vroeger de voetbalvelden.
De redactie | 15 november 2022 17:08 | Aangepast op 15 november 2022 17:08
Zowel het huidige schoolgebouw van de openbare school, als sporthal De Adelaer zijn aan vervanging toe. Hiervoor is de afgelopen periode naar een nieuwe locatie gezocht. Voor beide voorzieningen wordt het gebied Meuleveld als voorkeurslocatie genoemd.

Hartlijn
Het gebied in de dorpsvisie Maasbree wordt aangemerkt als potentiële locatie voor deze voorzieningen. De hartlijn, die door het dorpsoverleg is geformuleerd, loopt ook door dit gebied. “De ontwikkeling van het Kindcentrum en een sporthal kunnen hierbij een katalysator zijn voor een integrale gebiedsontwikkeling van dit gebied”, zo zegt het college.

Vier locaties
De gemeente liet vier locaties onderzoeken voor de nieuwe locatiekeuze van de school. Het ging om een de omgeving van de Breetse Peelweg, gebied Meuleveld, locatie sporthal D’n Adelaer en Beukenstraat. De locatie Meuleveld kwam als beste uit de bus, omdat het een uitdagende omgeving is. Ook is het goed bereikbaar. “Je zou denken dat renoveren van een bestaand gebouw goedkoper is, maar dat is niet. Met nieuwbouw zijn we niet zo duur uit”, aldus wethouder Machteld Beukema.

Neuzen de goede kant op
Door de keuze voor deze locatie voor de school te kiezen, hebben de gebruikers van de sporthal en de gemeente overeenstemming bereikt om op deze plek ook de sporthal te realiseren. “De neuzen staan daar nu de goede kant op”, aldus wethouder Erik Nijssen. Nadat de voetbalclub van Maasbree afwijzend tegenover het plan stond om bij de voetbalvelden een sporthal te bouwen, bleek er geen ideale locatie meer te zijn. Met de keuze van de gemeente om de school op het Meuleveld te realiseren, veranderde dat.

Krediet
In de raadsvergadering van december ligt de totale gebiedsontwikkeling voor het Meuleveld op tafel. Het college stelt voor om voorbereidingskredieten te verstrekken van € 150.000,- voor de gebiedsvisie, €490.000 voor de school en €415.000 voor de school.

Lees meer over:

Maasbree|Meuleveld|School|Sporthal|

Lees ook

Maasbree mag kiezen voor invulling Laefplein

Inwoners kunnen deze week reageren op het voorlopig ontwerp van het Laefplein in Maasbree. Het plein...

Raad gaat akkoord met sloop oude en komst nieuwe sporthal Maasbree

De gemeenteraad heeft dinsdag ingestemd om een nieuwe sporthal te bouwen in Maasbree en de huidige s...

Venlonaren bekennen afpersing homoseksuelen mannen, waaronder in Maasbree

Vier Venlonaren hebben bekend homoseksuele mannen te hebben gegijzeld en afgeperst. Dat gebeurde ond...

Verenigingen in Maasbree doen inspiratie op voor toekomst verenigingsleven

Onder het motto ‘Maasbree Verenigd’ kwamen afgelopen week 21 verenigingen en stichtingen uit Maasbre...

Al 1000 abonnees op digitale Op den Baum

Een mooie mijlpaal voor 'Op den Baum', de nieuwsbrief voor inwoners van Maasbree. Sinds bekend werd ...

Auto belandt in sloot in Maasbree

Een auto is maandagavond in een sloot gereden in Maasbree. De bestuurder raakte gewond en is naar he...