Panningen, Netherlands

Gemeente Peel en Maas steunt Oekraïners

Het college van burgemeester en wethouders, de gemeenteraad en de nieuwe partij D66 Peel en Maas hebben een statement gegeven over de situatie in Oekraïne.
De redactie | 1 maart 2022 13:22 | Aangepast op 1 maart 2022 13:22
In het statement laten de partijen weten om een bedrag van ongeveer 44.000 euro te doneren aan Giro 555. Ook is besloten om het contract met het Russische aardgasbedrijf Gazprom zo snel mogelijk te beëindigen. Mensen die behoefte hebben aan ondersteuning kunnen zich melden bij de gemeente.

Volledige tekst: Peel en Maas steunt Oekraïners

We zijn ontzettend geschrokken van de Russische aanval op Oekraïne. We veroordelen deze aanval ten scherpste. De vreselijke beelden die vanuit het land tot ons komen zijn hartverscheurend. We leven mee met de mensen in Oekraïne en iedereen die door deze oorlog getroffen wordt. Als teken van steun en medeleven hebben we de Oekraïense vlag gehesen bij het Huis van de Gemeente in Panningen en hebben we besloten om 1 euro per inwoner bij te dragen aan giro 555.

We zullen alles doen wat binnen onze mogelijkheden ligt om mensen die moeten vluchten voor het oorlogsgeweld te helpen. Er worden goede initiatieven en inzamelingsacties opgezet. Deze acties dragen we een warm hart toe. Als dat gewenst en mogelijk is, ondersteunen we hierbij door met name de initiatieven kenbaar te maken en aan elkaar te verbinden.

De inwoners van Oekraïne, hun familie en vrienden in Nederland, inwoners van Rusland die tegen de oorlog zijn en alle andere mensen die getroffen worden door de oorlog wensen we heel veel sterkte met de enorm moeilijke situatie. We denken aan u en we hopen samen met u dat de vrede snel terugkeert.

Voor de verwarming van gemeentelijke gebouwen (gemeentewerf, sporthallen, enz.) heeft de gemeente een contract met Gazprom Nederland B.V. Dit contract is er gekomen na een Europese aanbesteding, die is uitgevoerd door het Inkoopcentrum Zuid in opdracht van meerdere gemeenten in onze provincie. Wat ons betreft beëindigen we dit contract zo snel als het kan. Het Inkoopcentrum Zuid bekijkt de mogelijkheden en consequenties hiervan.

Inwoners van Peel en Maas die vragen hebben of behoefte hebben aan ondersteuning in verband met de situatie in Oekraïne kunnen contact opnemen met de gemeente op telefoonnummer 077 – 306 6666 (bereikbaar vanaf woensdag 2 maart, 8.30 uur) of info@peelenmaas.nl.

College van burgemeester en wethouders en gemeenteraad van Peel en Maas, mede namens de nieuwe partij D66 Peel en Maas


Lees meer over:

Gas|Rusland|Oekraïne|Oorlog|

Lees ook

Oorlog Israël-Hamas: Beesel hangt vlag halfstok

De gemeente Beesel hangt de gemeentelijke vlag halfstok om haar medeleven te betuigen aan de burgers...

Huishoudens gebruikten vorig jaar fors minder gas

Huishoudens in Peel en Maas gebruikten vorig jaar ruim 20 procent minder aardgas. Ook in Beesel gaat...

Peel en Maas staat stil bij 1 jaar oorlog in Oekraïne

De gemeente Peel en Maas staat stil dat een jaar geleden de oorlog in Oekraïne begon.

Jaaroverzicht: Peel en Maas in actie voor Oekraïne

Op 24 februari valt Rusland binnen in Oekraïne. Heel wat mensen trekken weg uit hun land en komen oo...

Oekraïnse voetballers tillen niveau eerste team Grashoek omhoog

De gemeenschap van Grashoek ontfermde zich het afgelopen jaar over de vluchtelingen uit Oekraïne. In...

Nieuwe locatie voor kledingshop vluchtelingen

De werkgroep Méél voor Oekraïne heeft een nieuwe locatie gevonden voor de kledingshop voor vluchteli...