Panningen, Netherlands

Grashoek houdt koploper Panningen op 2-2

Het is Grashoek met veel werklust gelukt om koploper Panningen op een 2-2 gelijkspel te houden. Panningen was de sterkere ploeg maar Grashoek compenseerde dit met veel werklust en dwong daarmee een zwaar bevochten gelijkspel af.
De redactie | 3 april 2023 17:51 | Aangepast op 3 april 2023 17:51
Vooral in de tweede helft leek alles in de richting van Panningen te vallen. Robin van Osch bracht Panningen in de 48e minuut langszij met zijn tweede doelpunt van de dag en na een uur spelen moest Grashoek ook nog eens verder met tien man toen Ivan Muchak twee keer achter elkaar geel kreeg van scheidsrechter Kezer.

Slordig
Panningen kon hier niet van profiteren doordat het te gehaast en te slordig speelde. Grashoek streed als een leeuw voor dat ene punt en deed dat ook nog vanuit een goed georganiseerde defensie waardoor het 2-2 bleef.
Beide ploegen waren in de eerste helft behoorlijk aan elkaar gewaagd waarbij Panningen de meeste mogelijkheden kreeg, toch was het Grashoek dat met een 2-1 voorsprong de eerste 45 minuten afsloot. Panningen was in de 15e minuut op voorsprong gekomen nadat Bas Wilmer een pass gaf op de vrijstaande Robin van Osch die door Grashoek doelman
Koen Clephas nog wel naar buiten gedrukt kon worden maar niet ver genoeg om hem van het scoren af te houden.

Grashoek was echter onder de indruk want al snel kregen de geel-zwarten ook mogelijkheden. Uiteindelijk was het met ietwat geluk Erwin Pijnenburg die in de 29e minuut de 1-1 scoorde. Jordy Nelissen was kansloos doordat het schot van Erwin door een Panningen verdediger van richting werd veranderd. Youri van Hurk had snel daarna Panningen weer op voorsprong kunnen brengen maar zijn gevaarlijk schot suisde voorlangs. In de 35e minuut was het wederom Grashoek dat scoorde. Ivan Muchak kon een vrije trap van Stan Cuijpers voorkoppen waarna Tjerk van Sleeuwen hem met een boog verlengde en Jordy Nelissen wederom totaal kansloos was. Vooral na dit doelpunt zette Panningen nog even flink aan en kreeg het een paar goede kansen om op gelijke hoogte te komen. Tom Wilmer was het dichtst bij de 2-2 toen hij de lat raakte.

Tweede helft
In de tweede helft draaide het spel 180 graden door een paar cruciale momenten in het eerste kwartier. Robin van Osch scoorde in de 48e minuut de 2-2 met zijn hoofd uit een corner. Het andere moment was de rode kaart voor Ivan Muchak in de 61e minuut. Een zware beslissing waardoor er voor Grashoek niets anders overbleef dan zich terug te trekken en proberen het puntje over de streep te trekken.

Grashoek deed dat heel goed want Panningen raakte duidelijk gefrustreerd omdat het maar niet lukte de geel-zwarte defensie te kraken.

Dit weekend
Panningen krijgt paasmaandag DES Swalmen op bezoek en Grashoek gaat op bezoek bij Haelen.

Lees meer over:

Voetbal|

Lees ook

Switch en De Zoes organiseren ‘Heldens Holland House’ tijdens EK

Het Nederlands elftal doet komende zomer mee aan het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland. Su...

SV Blerick een maatje te groot voor MVC’19

MVC’19 verloor donderdag met 0-2 van SV Blerick. Er werd geen slechte wedstrijd gespeeld door de man...

Veel doelpunten in competitieronde

Het was een doelpuntrijk weekend voor de ploegen in het amateurvoetbal. De wedstrijd van Koningslust...

Helden doet goede zaken om de periodetitel

Helden heeft goede zaken gedaan in de strijd om de eerste periodetitel. De inhaalronde werd donderda...

Panningen speelt gelijk tegen Sparta

Bij de wedstrijd tussen Panningen en Sparta '18 heeft Panningen een gelijkspel weten te behalen. Voo...

Grashoek loopt 220 euro bij elkaar tijdens JAKO Voetbaldagen

Deelnemers van de JAKO Voetbaldagen in Meijel hebben 220 euro opgehaald voor SV Grashoek. Dat heeft ...