Panningen, Netherlands

Lintjesregen: zes koninklijke onderscheidingen in Peel en Maas

Burgemeester Wilma Delissen heeft dinsdagochtend zes koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Twee inwoners werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en vier tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
De redactie | 26 april 2022 15:44 | Aangepast op 26 april 2022 15:44
Hub van den Bosch
Hub van den Bosch (65) uit Helden kreeg de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten voor zijn maatschappelijke verdiensten voor Stichting Leven rond de Dood, Stichting ’t Groenewold in Venlo en Bindkracht Venlo. Ook is hij penningmeester van Stichting Prisma, vrijwilliger, mede initiator, lid van de stuurgroep schuldmaatje en adviseur armoedebestrijding, van de Vincentiusvereniging in Venlo.
Hub van den Bosch en zijn vrouw Foto: Nic Kortenoeven
Ger de Vlieger
Ger de Vlieger (73) werd geridderd in Orde van Oranje-Nassau voor zijn inzet in met name Kessel. De Kesselnaar was mede initaitiefnemer voor de herbouw van Kasteel de Keverberg. Momenteel is hij voorzitter van het toeristisch-recreatief platform Peel en Maas en nam hij het voortouw voor de pilot Hulp bij het Huishouden in Peel en Maas. Momenteel is De Vlieger ook voorzitter van het Dorpsoverleg in Kessel en Stichting Welzijn Kessel en Kessel-Eik.

Ger de Vlieger ontvangt een lintje Foto: Nic Kortenoeven
Peter Broekmans
Peter Broekmans (56) uit Maasbree kreeg een onderscheiding voor zijn maatschappelijk verdiensten. Broekmans is directeur van Rendiz BV, een bedrijf dat inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan helpt. Ook geeft Rendiz panden een tweede leven, zoals De Fabriek in Maasbree, De Ringhoven in Panningen en het SIF-gebouw in Panningen.

Broekmans is verder adviseur geweest van de Stichting Wereldpaviljoen Steyl. Momenteel is hij voorzitter van de stichting VVV-Venlo Foundation en adviseur van de Verkeerstuin in Maasbree.

Ber Geuijen
Ber Geuijen (83) uit Grashoek werd onderscheiden als lid in de orde van Oranje-Nassau. Sinds 1978 is hij lid van de werkgroep van IVN Helden. Tot 2020 was Geijen penningmeester van KBO Grashoek. Momenteel is hij nog actief als vrijwilliger van de KBO in Grashoek en de Grashoekse parochie.
Ber Geuijen en zijn vrouw Foto: Nic Kortenoeven
Wilhelmien Janssen
Wilhelmien Janssen-Jaspers (75) uit Meijel kreeg een lintje omdat ze jarenlang secretaris en penningmeester was van het CDA in Meijel. Ook was ze in 1989 oprichter en daarna bestuurslid van de bridgeclub in Meijel. Momenteel is ze nog actief voor de Fiets4Daagse De Peel, waar ze ook lid van een werkgroep was, en is ze actief voor de Seniorenvereniging van de KBO in Meijel.

Wilhelmien Janssen in haar achtertuin met de burgemeester Foto: Nic Kortenoeven
Piet Janssen
Piet Janssen (70) uit Grubbenvorst werd ook door burgemeester Delissen verrast. Op verzoek van de familie en de burgemeester van Horst aan de Maas reikte burgemeester Delissen de onderscheiding uit vanwege zijn verdiensten in Maasbree. Janssen was jarenlang in verschillende functies actief voor Tafeltennisvereniging Maasbree, Peuterspeelzaal ’t Peuterhofje, Voetbalvereniging MVC’19 en politieke partij Maasbrees Belang. Momenteel is Janssen actief voor Stichting Jeugdcarnaval Maasbree, het Mafcentrum in Maasbree, de ontmoetingsplaats TWP Maasbree en het project KIDDZ en Armoede. Bij de laatste drie organisatie is hij penningmeester.
Piet Janssen woont momenteel in Horst aan de Maas Foto: Nic Kortenoeven

Meest gelezen

Club Ultra sluit de deuren

De redactie | 30 nov 2022 20:25

Opnieuw afvaldumping; nu in Grashoek

De redactie | 29 nov 2022 13:48

Inloopmoment voor mensen met burn-out klachten

De redactie | 29 nov 2022 17:14

Lees ook

Hier kun je in Peel en Maas stemmen

We mogen weer naar de stembus om een rood bolletje in te kleuren. Aan de hand van de stemmen wordt e...

Peel en Maas gaat voor duidelijkere teksten

De gemeente Peel en Maas heeft zich aangesloten bij de Direct Duidelijk Deal. Burgemeester Delissen ...

Opnieuw nepfacturen voor de gemeentegids

De gemeente Peel en Maas waarschuwt voor nepfacturen voor de gemeentegids.

Vrijdag: 1 jaar na hoogwater

Het is vrijdag precies één jaar geleden dat de regio werd opgeschrikt door het hoogwater. De piek ...

Te weinig voordrachten: dit jaar geen uitreiking Cultuurprijs

Er wordt in november van dit jaar geen Cultuurprijs Peel en Maas uitgereikt voor het jaar 2022. Er z...

Kiezers Peel en Maas stemden in 2018 vooral op lokale partij

De kiezers in Peel en Maas stemden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 vooral op lokale par...