Panningen, Netherlands

Plan voor 27 nieuwe woningen in Kessel

Kessel krijgt er een nieuwe woonwijk bij. Er worden 27 woningen gebouwd, ter hoogte van de Schijfweg-Zuid. Dit worden sociale huurwoningen en koopwoningen achter de brandweerkazerne. Woningcorporatie Antares gaat de woningen bouwen.
De redactie | 17 september 2022 16:57 | Aangepast op 17 september 2022 16:57
Grond van de gemeente en de woningcorporatie worden samengevoegd. In totaal gaat het om 1,3 hectare. Zo kocht Antares grond van een particulier. Nu ligt op een groot deel van het terrein een parkeerplaats voor vrachtwagens.

Tour
"Drie jaar geleden hebben we een tour gemaakt met het Dorpsoverleg van Kessel", zegt directeur Paul Stelder van Antares. "Een van de plekken die we bekeken hebben, is deze locatie. Er is veel vraag vanuit de inwoners van Kessel voor nieuwe woningen. Het gaat met name om woningen die passen bij de bewoners."

Wens
Wethouder Rob Wanten is blij met deze ontwikkeling: "Het is een wens van veel Kesselnaren. In heel Nederland horen we de roep om woningen. Daarom is het goed dat we snel aan de slag kunnen."

De bouwplannen kunnen in de toekomst eventueel gevolgen hebben voor de omgeving. Er wordt rekening gehouden met het verkabelen van de hoogspanningsmasten. "Dat biedt straks mogelijkheden voor de toekomst. Daar houden we nu al rekening mee", aldus de wethouder van wonen.

Verplaatsen molen
Ook zal mogelijk de St. Antoniusmolen worden verplaatst. De gemeente onderzoekt nu of dit mogelijk is. "De bebouwing komt steeds dichter bij de molen te liggen. Dat is niet optimaal voor het functioneren van de molen. Je zou eigenlijk de molen een plek gunnen waar die beter tot zijn recht komt. We zijn aan het kijken of we de molen kunnen gaan verplaatsen naar een plek die beter past. Wanneer we dat helder hebben, kunnen we betere plannen maken."

Lees ook

Paascross in Kessel opnieuw afgelast

Voor het tweede jaar op rij gaat de Paascross in Kessel niet door. Dat laat de organisator, autocros...

Na maanden duidelijkheid over Kesselse molen

Een ding was vooraf zeker: een besluit over de molen heeft voorstanders en tegenstanders. Ook de gem...

Kesselse molen wordt verplaatst naar Schijfweg-Noord

De molen in Kessel wordt verplaatst naar de Schijfweg-Noord. Een meerderheid van de raad ging akkoor...

Gemeenteraad vanavond aan zet: wordt de Kesselse molen verplaatst?

Komt er vanavond eindelijk duidelijkheid over de toekomst van de molen in Kessel? De gemeenteraad be...

Brandweer haalt kat uit Kesselse sloot

De brandweer heeft donderdagochtend een kat uit de sloot gehaald. Dat gebeurde op de Molenstraat in ...

Eerste dorpsquiz in Kessel

Het was eindelijk zover. Afgelopen zaterdag vond de eerste dorpsquiz plaats in Kessel.