Panningen, Netherlands

PvdA/GroenLinks stelt vragen over beperkingen scootmobielen

De snelheid beperkt gebruikers Foto: Unsplash
Na vragen in de gemeenten Venlo en Venray, heeft ook de PvdA-GroenLinks fractie vragen gesteld over de beperking van de snelheid van scootmobielen tot 12 kilometer per uur.
De redactie | 1 september 2022 09:45 | Aangepast op 1 september 2022 09:45
Op basis van de WMO afspraken van Noord-Limburgse gemeenten, mogen scootmobielen 12 kilometer per uur rijden. De afstand werd verlaagd naar 20 kilometer.

Beperkingen
Gebruikers van scootmobielen reageren verontwaardigd. Volgens hen beperken de regels het om goed deel te kunnen nemen aan het maatschappelijk leven. De maximale snelheid van 12 km per uur zou te laag zijn om normaal mee te kunnen gaan op een fietstochtje met familieleden of bekenden.

“Een te kleine afstand die met een volle accu kan worden afgelegd, beperkt gebruikers om op pad te gaan zonder angst dat men op de terugweg stil komt te staan.” Vandaar dat de PvdA/GroenLinks fractie vragen heeft gesteld.

Zelfde beleid
“Navraag bevestigt ons vermoeden dat de gemeente Peel en Maas een vergelijkbaar beleid heeft als de gemeenten Venlo en Venray en in ieder geval de snelheid en mogelijk ook de actieradius heeft teruggebracht”, zo zegt raadslid Raf Janssen. Hij vraagt het college of dit klopt en wat de reden is van de aanpassing.

Bijstellen
Ook wil het raadslid weten of de gemeente op de hoogte is van het ongemak en het ongenoegen dat over het scootmobiel-beleid leeft bij gebruikers. Verder vraagt Janssen of het college bereid is om gebruikers een keuzemogelijkheid te geven om de snelheid van hun ter beschikking gestelde scootmobiel bij te stellen naar 15 km per uur.

Meest gelezen

Politie zoekt naar vermiste 18-jarige

De redactie | 3 feb 2023 16:09

Politie deelt camerabeelden cashtrapper

De redactie | 1 feb 2023 18:23

Plattelandshoés krijgt nieuwe appartementen

De redactie | 31 jan 2023 19:21

Opening Straotzitting dit jaar extra bijzonder

De redactie | 2 feb 2023 18:33