Panningen, Netherlands

ZijActief 90 jaar: "Nog steeds springlevend"

ZijActief Helden bestaat 90 jaar. Het is nog steeds een bruisende club voor dames in Helden. Het begon allemaal in het patronaat op 10 mei, in 1932.
De redactie | 23 mei 2022 19:32 | Aangepast op 23 mei 2022 19:32
Door de jaren heen heeft de vereniging een hele ontwikkeling doorgemaakt, passend bij de maatschappij van dat moment. In de beginjaren werden vooral praktische tips gedeeld zoals de wijze van inmaken en het geven van naailes. In de jaren 50 werden er Engelse lessen gegeven omdat er in deze periode veel mensen naar het buitenland emigreerden.

Boerinnen
Bij de opstart waren hoofdzakelijk boerinnen lid, maar later werd dit aangevuld met tuindersvrouwen en anderen. "Tegenwoordig zijn vrouwen niet meer zozeer gebonden aan huis en kinderen, maar zijn ze een stuk zelfstandiger geworden en zoeken hun eigen weg. Om hen daarbij te helpen zorgt ZijActief voor bredere informatieve avonden en het netwerken", aldus Ans van Onna, bestuurslid van ZijActief Helden.

Proos
Van de 115 leden waren er 87 aanwezig in het Kerkeböske. De leden kregen een middagprogramma aangeboden. Na een toespraak van burgemeester Delissen en pastoor Van de Horst kregen de aanwezigen een ruime terugblik over de historie van de vereniging. Daartoe presenteerde Ann Philipsen enkele gasten die plaatsnamen in een afgeleide versie van “de Proos”.

De pauzes werden opgeluisterd door Sandra Korsten met liedjes. De middag werd afgesloten met een buffet en een naborrel.

Lees meer over:

ZijActief|

Meest gelezen

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Youri Buis | 19 apr 2024 18:54

Man (75) vermist in omgeving Panningen

Youri Buis | 19 apr 2024 14:36

Lees ook

ZijActief met filmavond in DOK6 in Panningen

ZijActief staat op 9 april in onder andere DOK6 voor een filmavond. Ruim 800 vrouwen komen bijeen in...

ZijActief Meijel 90 jaar

ZijActief Meijel bestaat 90 jaar en dit wordt gevierd op dinsdag 24 oktober met een gezellige avond ...

ZijActief Limburg roept vrouwen op om mee te wandelen

ZijActief Limburg roept vrouwen op om op zondag 10 september mee te doen met de tweejaarlijkse activ...