Menu

Twitter feed Omroep P&M

Nog geen wijzigingen in beleid polikliniek en bezoekregeling VieCuri

5 juni 2021

De covid-cijfers dalen en de overheid heeft versoepelingen aangekondigd. Wat betekent dit voor de covid-maatregelen binnen VieCuri. 

De 1,5m en het dragen van mondneusmaskers is nog altijd beleid van de overheid en dus ook bij VieCuri. Ook als je gevaccineerd bent.
Om in de patiëntenkamer 1,5m afstand te kunnen houden van elkaar kan er maximaal één bezoeker per patiënt aanwezig zijn. Beleid polikliniek: ‘Kom alleen, kom niet te vroeg en blijf niet langer dan noodzakelijk’. Om dit te kunnen handhaven blijft de huidige regeling voorlopig bestaan (inclusief de toegangscontrole).

Als het gaat om de horeca sluiten La Vie in Venlo en Venray aan bij de landelijke versoepelingen. Per 5 juni mag het binnenterras van La Vie in Venlo en Venray weer open. De 1,5m moet gewaarborgd blijven en er mogen maximaal 2 personen aan een tafel. De openingstijden van La Vie blijven voorlopig hetzelfde. Verder zijn patiënten weer welkom in restaurant ThuiZ (Venlo).

Aanpassingen worden altijd op de volgende wijze overwogen: Wat is het (aangepaste) beleid van de overheid? Zijn aanpassingen regionaal verantwoord (besmettingscijfers)? En tot slot ‘Hoe is het met de drukte en het sentiment in VieCuri en laat dit aanpassingen toe?’ Het doel van de maatregelen is en blijft het voorkomen en verspreiden van infecties.