Menu

Twitter feed Omroep P&M

Odaschool krijgt nieuw leven

6 januari 2022

De werkzaamheden aan de voormalige Odaschool in Helden zijn vlak voor de zomervakantie gestart. In het schoolgebouw gaan straks de leerlingen van basisschool De Pas naar school. Het wordt een integraal kindcentrum waar ook de kinderopvang van Hoera Kindercentra komt te zitten.

Lange adem
''De vloer is al gestort en de spanten staan ook al'', vertelt een opgeluchte directeur Stan Timmermans. Het duurde jaren voordat de kogel door de kerk was. Uiteindelijk besliste de gemeenteraad vorig jaar dat er krediet werd vrijgemaakt voor de realisatie van de school aan de Kloosterstraat.

Verouderd
Het huidige schoolgebouw van De Pas is verouderd en lekt. De kinderen die bij de start van de bouwwerkzaamheden aanwezig waren, vertelden dat ze blij waren wanneer de nieuwe school straks klaar zou zijn. ''Ik ben vooral benieuwd naar de speeltoestellen en het spelen in het groen'', aldus één van de leerlingen.
Samen buiten bezig zijn
De visie van de school is gericht op ''Samen buiten bezig zijn''. Ook dat heeft architect Huub Swillens meegenomen in het ontwerp. Er is een buitenlokaal gemaakt en de link wordt gelegd met het bos, Jong Nederland, Kerkeböske en de voetbalclub. ''Het ligt allemaal bij elkaar en dat is uniek'', vertelt de architect.
De werkzaamheden zijn dus vorig jaar gestart en moeten dit jaar worden afgerond.