Menu

Twitter feed Omroep P&M

OLS Meijel: 'Euver ein jaor staon we weer heej'

4 juli 2021

Met een kleine optocht door Meijel en een optreden voor de bewoners van het zorgcentrum, stond Schutterij Sint Willibrordus stil bij het feit dat zondag het OLS zou plaatsvinden in het dorp. Maar net als in 2020 vindt er ook dit jaar geen Oud Limburgs Schuttersfeest plaats.

Ein jaor
Als verrassing voor de leden zongen Bart Houtermans en Christel van Rijn het nummer ''ein jaor'' op het schuttersterrein waar volgend jaar het OLS gaat plaatsvinden. Voorzitter Twan de Bruin zag dat enkele leden tranen in hun ogen kregen. ''Dat deed me denken aan de winst in 2019, toen we het OLS wonnen. Hopelijk mogen we volgend jaar net zo'n mooi feest organiseren'', aldus de De Bruin.

Opnieuw uitgesteld
Vorig jaar werd het evenement opnieuw met een jaar uitgesteld vanwege het coronavirus. In 2021 wordt het OLS op zondag 3 juli georganiseerd. Er zijn afspraken gemaakt met de grondeigenaar over de grondexploitatie. Ook de optochtroute blijft hetzelfde. De organisatie van het OLS wordt na de zomer weer opgepakt. ''Eerst de Meijelse kermis en dan zetten we onze schouders er weer onder'', zo zegt tambour-maître Erwin Daems.