Menu

Twitter feed Omroep P&M

  • Een Britse delegatie bestaande uit 34 mensen, waaronder tien oorlogsveteranen, bezocht vrijdag een herdenking bij d… twitter.com/i/web/status/1…

P&M bij het O.L.S.

Het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) is een jaarlijks festijn waarbij vrijwel alle schutterijen uit Belgisch en Nederlands Limburg samenkomen. De ongeveer 150 schutterijen die meedoen aan het OLS zijn aangesloten bij de Oud-Limburgse Schuttersfederatie, het overkoepelend orgaan voor alle schutterijen en schuttersgilden van beide Limburgen. 

Het OLS start met een folkloristische optocht. Na de optocht vinden nog tal van groeps- en individuele wedstrijden plaats. van alle schutterijen, met als hoogtepunt het defilé. De belangrijkste wedstrijd is de schietwedstrijd, waarbij de schutters houten bolletjes moeten afschieten uit een schietboom. De winnaar van de schietwedstrijden ontvangt de trofee den Um en mag het jaar daarop het OLS organiseren. 

 

Omroep P&M heeft als een van de enigste toestemming om live verslag te doen dan deze dag en onze mensen van P&M Sport staan dan ook bij de optocht en onder de schietboom, om de verrichtingen van de schutterijen gade te slaan. De uitslagen worden natuurlijk meteen doorgegeven op de radio.

 

Reageren? Mail naar sport@omroeppenm.nl