Menu

Twitter feed Omroep P&M

Olympische Spelen: Juul Franssen dinsdag op de mat

24 juli 2021

Het zijn bijzondere Olympische Spelen voor de ouders van judoka Juul Franssen uit Offenbeek. Niet alleen omdat ze niet in Tokyo aanwezig kunnen zijn wanneer hun dochter op de mat staat, ook omdat ze een turbulente periode achter de rug hebben.

De vader van Juul, Pieter Franssen, kreeg op zijn verjaardag op 8 februari een hersenbloeding. Nog steeds is hij daarvan aan het herstellen. Judo kwam voor Juul even op de tweede plek.

Trots
Toch staat Franssen dinsdag vol vertrouwen op de mat. Een eventuele medaille is voor haar vader, zo heeft ze eerder laten weten. In 'Zomer met P&M' vertelden moeder Annemie en vader Pieter enorm trots te zijn op hun dochter. Het is voor het paar te spannend om de wedstrijden op tv te volgen, daarom worden ze door de zus van Juul op de hoogte te houden.

Beste versie
Jaren geleden nam Franssen zich voor: ik wil op de Olympische Spelen de beste versie van mezelf zijn. Twee keer zat ze al op de reservebank. Er mag maar één judoka per gewichtscategorie voor Nederland uitkomen. In 2012 ging Elisabeth Willeboordse in de klasse tot 63 kilogram, vier jaar later ging Anicka van Emden en won brons. Nu staat Franssen zelf op mat. In de nacht van maandag op dinsdag is het zover. In de uitzending liet Juul via een videoboodschap weten enorm trots te zijn op haar ouders, haar grootste fans.