Menu

Twitter feed Omroep P&M

Onderhandeling overnamebedrag kost Niens de kop

21 augustus 2019

De oorzaak van het faillissement van Niens en Bruiz ligt volgens het bedrijf bij het vastlopen van de onderhandelingen voor het overnamebedrag om de financiering bij een andere bank onder te brengen. Dat laat het familiebedrijf in een verklaring weten. Het bedrijf ging in 2018 failliet na een brand in het bedrijf.

´Ondanks de succesvolle doorstart in 2018 wilde de Rabobank toch dat we de volledige financiering elders zouden onderbrengen. We waren inmiddels financieel heel dichtbij de overeenstemming waarna het beoogde ‘Niens 2.0’ volledig uitgerold kon gaan worden. De bank verlangde een overnamebedrag dat niet in lijn is/in verhouding is met de daar tegenover liggende exploitatie. Door de lange doorlooptijd heeft de oorspronkelijke beoogde financier niet meer kunnen instemmen. De onderhandeling liep hierop vast en de bank was niet bereid nog enige extra tijd te geven. Hierdoor heeft de oorspronkelijke beoogde financier niet meer kunnen instemmen.´

Het bedrijf schrijft verder in een verklaring ´alles te hebben gegeven´.

´Het doet ons dan ook groot verdriet dat de rechter ondanks dat we zo dichtbij een positief vervolg waren, geen mogelijkheid gaf om een reëel overnamebedrag te accepteren. Hierdoor heeft de rechter niet anders kunnen beslissen dan het faillissement uit te spreken.´

Voor bestaande reserveringen op korte termijn zijn de betreffende personen benaderd. Het is onduidelijk of er een doorstart gemaakt kan worden.

Bij de gebruikers van het MFA in Maasbree was enige tijd verwarring of ook het MFA ook failliet zou zijn. Bruiz verzorgt hier namelijk de horeca in het gebouw. ´De stichting MFA Maasbree is niet failliet´, zo laten ze weten. De gehuurde zalen kunnen worden gebruikt, maar lopen niet meer via Bruiz. Het bestuur gaat op zoek naar een nieuwe exploitant of gaat kijken of de service op een andere manier aangeboden kan worden.