Menu

Twitter feed Omroep P&M

Online cursus: Amfibieën en reptielen

Het evenement vindt plaats op 22 april 2021

Gemeente Beesel biedt samen met Stichting IKL een gratis online cursus aan voor inwoners van de gemeente Beesel. De cursus amfibieën en reptielen vindt plaats op donderdag 22 april van 19.30 tot 22.00 uur.

De cursus is online en live te volgen via 'Microsoft Teams'. Na aanmelding ontvang je de lesstof in PDF in je mailbox. De cursus is gratis en uitsluitend voor inwoners van de gemeente Beesel. Klik hier om je aan te melden. Aanmelden kan tot 22 april 12.00 uur.

De cursus amfibieën en reptielen gaat in op een stuk soortherkenning van algemenere amfibieën en reptielen. Juist de soorten die je ook in de eigen tuin kunt tegenkomen en waarvan je hoopt dat het welkome gasten zullen worden.

Voor deze dieren van klein formaat is ook een klein oppervlak van een postzegeltuintje al een compleet leefgebied. Met schuilplaatsen, foerageergebied, voortplantingsplek en overwinteringsstek. En door ze een divers leefgebied te bieden zullen ze fruitstruikjes en fruitbomen voor je bestuiven en ziektes en plaaginsecten helpen bestrijden. Wist je bijvoorbeeld al dat slechts één pad per jaar zo’n 10000 vliegjes/muggen/slakjes/enz. eet? Als dank voor het gastvrije onderdak, gratis en 100% gifvrij!