Menu

Twitter feed Omroep P&M

Onveilige verkeerssituaties: Peel en Maas wil actie van provincie

25 november 2021

Het duurt de gemeente Peel en Maas te lang voordat de Provincie Limburg actie onderneemt om twee onveilige verkeerssituaties aan te pakken. Daarom heeft burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo een brief gestuurd naar gedeputeerde Maarten van Gaans.

Daarin vraagt ze aandacht voor de N562 in Helden en de N275 in Beringe.

Snel actie

Een kwestie die al in 2017 is besproken met de provincie is de rotonde Bonaparte in Beringe. De verkeersveiligheid op deze locatie moet verbeterd worden. Maar na het in kaart brengen van de problematiek heeft de provincie aangegeven dat het knelpunt daar een lage prioriteit heeft. "Wij betreuren dat ten zeerste", schrijft burgemeester Delissen. Volgens de gemeente speelt het dossier al veel te lang en zijn maatregelen juist op korte termijn nodig.

Landbouwverkeer
Een ander probleemgeval is de Molenstraat/Roggelseweg in Helden. Voormalig gedeputeerde Hubert Mackus had in een overleg begin dit jaar beloofd om de Middenpeelweg toch weer open te stellen voor landbouwverkeer. Op dit moment geldt er namelijk op de N277 een verbod voor landbouwverkeer. Volgens Peel en Maas is dat verbod de reden dat er op de Molenstraat veel landbouwvoertuigen rijden.

Groot onderhoud
Verder zijn er nog andere verkeersmaatregelen nodig om de weg veiliger te maken. Het gaat om snelheidsremmende maatregelen, het verbreden van de fietssuggestiestroken en/of het realiseren van veilige oversteeklocaties. In 2025 staat een groot onderhoud al gepland, maar de provincie had toegezegd om te kijken of het vervroegen naar 2023 een mogelijkheid is. Daar is tot op heden nog geen duidelijkheid over gegeven.

De brief is ook namens de gemeenteraad verstuurd, die het college onlangs nog vroeg naar de stand van zaken.