Menu

Twitter feed Omroep P&M

Onverwacht hoogwater: maatregelen Maasboulevard

14 juli 2021

Bij de Maasboulevard in Kessel, waar op dit moment aan wordt gewerkt om hoogwater tegen te gaan, moeten nu juist maatregelen getroffen worden door de hevige regenval en het verwachte hoogwater.

In Kessel wordt al sinds het voorjaar gewerkt aan de aanleg van de Maasboulevard, een nieuwe toeristische trekpleister aan de Maas.

Uitdaging
'Uitzonderlijk' noemt een woordvoerder van de gemeente Peel en Maas deze situatie in juli. "In het geval van hoogwater moet de Maasboulevard daar tegen bestand zijn. Maar het werk is nog niet klaar, en dat maakt het een uitdaging nu."

Niet voorzien
De werkzaamheden waren daarom al bewust gestart toen de hoogwaterperiode tussen oktober en maart voorbij was. Als het goed is is de Maasboulevard dan in het najaar klaar. "We hadden niet kunnen voorzien dat tijdens het werk hoogwater zou zijn", zegt de woordvoerder. "De laatste jaren was er juist veel droogte tijdens de zomer."

Hens aan dek
Het is nu alle hens aan dek voor de aannemer en de gemeente om maatregelen te treffen bij lager gelegen plekken aan de Maas. Daarom zijn er in het kasteeldorp verschillende lager gelegen wegen afgezet. "Bij de Maasboulevard worden alle losse materialen zoals klinkers en hopen zand weggehaald en naar een hoger gelegen gebied gebracht. Ook zijn ze bezig om de hoekjes die nog open lagen dicht te bestraten." Met deze maatregelen moet voorkomen worden dat dingen wegspoelen door hoogwater.

Het waterpeil in de Maas bij Kessel is overigens nog niet exponentieel gestegen. Het duurt namelijk een paar dagen voordat in deze gemeente een stijging merkbaar is doordat de waterspiegel in de Ardennen hoog is.

Foto's: L1