Menu

Twitter feed Omroep P&M

Opening renovatie Meijelse kerk eind september

7 september 2020

De feestelijke opening van de gerenoveerde St. Nicolaas kerk in Meijel vindt op zaterdag 26 september plaats. Nadat de opening vorige keer niet doorging in verband met het coronavirus, hoopt de organisatie dat het dit keer wel door mag gaan.


Door de jaren heen werden diverse kleine onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Totdat een aantal jaren geleden bleek dat er groot onderhoud noodzakelijk was: de renovatie van het complete dak, het zogenaamde “schip” van de kerk. Hier kwam nog bij dat de recent aangelegde verlichting door bliksem was verwoest en dat er plannen waren om de toren beklimbaar te maken. De kerk zal daarmee, buiten zijn functie als geloofsgebouw, in de toekomst ook worden ingezet voor nevenfuncties.

Diverse bedrijven, maar ook vele vrijwilligers waren verantwoordelijk voor deze klus en leverden hun aandeel. Vanaf de start van de renovatie op 2 februari 2019, is er voortvarend hard gewerkt. Het dak is gerestaureerd en het onderhoud is voor de komende jaren gewaarborgd. 

Zaterdag 26 september staat voor de tweede keer de feestelijke opening gepland. In de hoop dat het dit keer dus wel kan plaatsvinden. Om 18.30 uur is er een heilige mis uit dankbaarheid voor het slagen van dit renovatieproject. Deze mis zal muzikaal ondersteund worden door die Heimatkapelle uit Meijel.

Bezoekers aan deze mis dienen zich hiervoor aan te melden middels de briefjes in de kerk. Men moet zich echter ook hier beperken tot maximaal 100 bezoekers in de kerk. Na deze mis zal de officiële opening plaatsvinden. Dit zal gestalte krijgen middels het laten “dansen” van de Kathedraal. Omroep P&M zendt dit live uit vanaf 18.00 uur.