Menu

Twitter feed Omroep P&M

Opnieuw onrust op Stille Wille

6 januari 2022

Dertien bewoners van vakantiepark Stille Wille uit Meijel weigeren een nieuw contract te tekenen. In hoger beroep willen ze contractwijzigingen van tafel vegen, maar ondertussen dreigen ze hun woning te verliezen. "De bewoners zijn bezorgd en leven in angst." Dat schrijft 1Limburg.


Rechtbank
De oude erfpachtcontracten liepen tot en met 31 december 2021. Parkeigenaar Wim Merkens heeft daarom nieuwe contracten samengesteld. De bewoners moeten meer gaan betalen. Een aantal inwoners weigert het nieuwe contract te tekenen. Het gaat om 25 inwoners. Wanneer ze niet tekenen, kunnen ze uit de woningen op het park worden gezet. Dertien inwoners hebben beroep aangetekend bij de rechtbank.

Tientje  
Parkeigenaar Wim Merkens begrijpt niet waarom de bewoners het contract niet tekenen. "Het zijn geen slechte contracten. Ze vinden de contracten te eenzijdig, maar al met al gaan ze maar een tientje meer betalen per maand'', zo zegt hij tegen 1Limburg.

Het gerechtshof in Den Bosch doet ongeveer over een jaar uitspraak. Tot die tijd kunnen de bewoners waarschijnlijk in hun woning blijven wonen.