Menu

Twitter feed Omroep P&M

Opschoondag in Kessel-Eik

Zaterdag 6 april 2019 was er een grote geplande schoonmaakactie rond het natuurgebied "Weerdbeemden" te Kessel-Eik, en de Maasoever ter plekke in het kader van de actie "Schone Maas".

Onder auspiciën van het IVN Helden, waren er een twintigtal vrijwilligers, waaronder ook enkele Kids, in de weer met grijpstokken, vuilniszakken, en voorzien van hesjes en handschoenen om zoveel mogelijk zwerfafval bijeen te verzamelen, welk zelfs ook in het natuurgebied terecht is gekomen na het hoge water van de Maas in het voorjaar.

Veel PMD, maar ook de meest vreemde voorwerpen zoals plastic speelgoed, een complete motorboottank met benzine nog in; een levensgrote speelgoed-eend, een complete autoband, een visstoel, glazen drankflessen, watertanks, aanstekers, enz. enz..was het resultaat van een morgen opruimen,..


Ondanks de uitgebreide PR omtrent dit gebeuren was er dit jaar minder animo dan eerdere jaren, maar het weer leende zich er wel uitstekend voor.

De Gemeente ondersteunde dit gebeuren middels verstrekking van grijpstokken , hesjes, handschoenen en vuilniszakken, terwijl zij ook zorg dragen voor afvoer van de bijna 35 volle vuilniszakken en andere ongewenste goederen, welke in de natuur en Maas niet thuis horen. Bijna een kleine vrachtauto vol van een plaatselijke transportondernemer.

Verdeeld over diverse subgroepen werd het gebied tussen de Mussenberg en de haven van Kuypers, inclusief de weilanden en de dichte natuur van de Weerdbeemden, schoongemaakt, terwijl de actie werd afgesloten rond half 12 met koffie, fris en vlaai.

 

Meer infromatie: https://schonemaas.nl/ 

 

Foto's: Ger Bos