Menu

Twitter feed Omroep P&M

Opvallende stijging coronabesmettingen

29 maart 2021

Afgelopen zondag zijn opvallend veel coronabesmettingen in de gemeente Peel en Maas gemeld. Het gaat om 74 positief geteste inwoners.

Het gemiddeld aantal mensen met Covid-19 in deze gemeente lag afgelopen week iets boven de 20. Waarom op zondag zoveel meer coronabesmettingen zijn gemeld, is niet bekend. De afgelopen week ging het om totaal 209 geregistreerde besmettingen in Peel en Maas. Dat aantal lag een week eerder nog op 117 coronapatiënten.

"De besmettingen lopen op", constateert huisarts Frank van Kemenade in De Update. "Maar daar gaat het niet om. Het gaat erom of de mensen er gewoon wat ziek van worden, dus zoals de meesten een beetje verkouden, beetje hoesten, beetje koorts en misschien nog wat meer. De iets ziekere mensen zien we ook wel. Maar ziekenhuisopnames zijn gelukkig zeldzaam", vertelt hij uit eigen ervaring. "Behalve in de groepen van 50-, 60-, en 70-jarigen." Volgens de huisarts in Panningen is het daarom van belang dat zij zo snel mogelijk de eerste vaccinatieprik krijgen.

Landelijk is er de afgelopen week een toename van het aantal besmettingen. Het RIVM heeft toen in zeven dagen 51.153 positieve tests geregistreerd. Dat komt neer op gemiddeld 7.308 nieuwe gevallen per dag.