Menu

Twitter feed Omroep P&M

Overig nieuws

Nieuwe software voor PeelenMaasNet

Gepubliceerd op: 15-09-2021 22:38

Stichting PeelenMaasNet heeft dinsdag 14 september het contract met Deventit/Atlantis getekend. Deventit is een platform voor collectiebeheer, online presentatie en erfgoedwebsites.

Lees verder

Wethouder geeft update over gezondheidssituatie

Gepubliceerd op: 13-09-2021 18:51

Wethouder Anget Mestrom heeft op Facebook een update gegeven over haar gezondheidssituatie. Vorige week maakte de Meijelse bekend dat er een kwaadaardige tumor was ontdekt in haar bijnier. Het gezwel werd tijdens een controle ontdekt. De afgelopen week zijn onderzoeken gedaan. ''Er zijn geen aanwijzingen voor uitzaaiingen'', zo laat Mestrom weten. ''Alle organen, botten en mijn vaatstelsel zijn schoon. Ik kan mijn geluk niet op.''

Lees verder

Reuvernaar naar NK poker

Gepubliceerd op: 13-09-2021 17:10

Reuvernaar Johan Timmermans heeft zich rechtstreeks geplaatst voor de finale van het open NK poker in 2022. De voorrondes werden digitaal gehouden. Er deden 116 deelnemers aan mee.


Lees verder

Stijgend museumbezoek Peel en Maas

Gepubliceerd op: 13-09-2021 12:19

In de afgelopen zomermaanden hebben ruim 700 mensen Museum Peel en Maas bezocht. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van de 400 personen die in 2019 het museum bezochten in de zomermaanden. Van deze ruim 700 bezoekers waren bijna 200 kinderen.

Lees verder

Peel en Maas krijgt kinderburgemeester

Gepubliceerd op: 13-09-2021 10:35

De gemeente Peel en Maas is op zoek naar de eerste kinderburgemeester van deze gemeente. Kinderen uit groep 7 van de basisschool, die in de gemeente Peel en Maas wonen, kunnen van 13 september tot 1 oktober met een vlog ‘solliciteren’ naar deze functie. De sollicitanten komen op sollicitatiegesprek in het Huis van de Gemeente. De kinderburgemeester wordt voor twee jaar benoemd en wordt rond 20 november – de Internationale dag van de rechten van het kind – geïnstalleerd.

Meedoen en meedenken
''De kinderburgemeester vertegenwoordigt alle kinderen van de gemeente en gaat mee op pad met de echte burgemeester bij bijzondere momenten, zoals de steuteloverdracht bij de jeugdcarnaval, de uitreiking van een jeugdlintje, openingen en prijsuitreikingen waar kinderen bij betrokken zijn'', zo zegt burgemeester Delissen. Ook mag de kinderburgemeester meedenken over uiteenlopende onderwerpen die kinderen aangaan, zoals spelen, sport en onderwijs.

Groep 7
De kinderburgemeester wordt gekozen uit leerlingen van groep 7 van de basisschool en is gedurende groep 7 en 8 kinderburgemeester van de gemeente Peel en Maas. Leerlingen uit groep 7 kunnen ‘solliciteren’ door in de periode van 13 september tot 1 oktober een vlog te maken en deze te sturen naar het e-mailadres kabinet@peelenmaas.nl t.a.v. de burgemeester.

Verrassing
Als bekend is wie de eerste kinderburgemeester van Peel en Maas wordt, brengt burgemeester Delissen-van Tongerlo een bezoek aan de betreffende school om de kinderburgemeester persoonlijk op te hoogte te brengen en te feliciteren. Vervolgens wordt de kinderburgemeester rond 20 november geïnstalleerd.

Lees verder

Meer Overig nieuws