Menu

Twitter feed Omroep P&M

Overig nieuws


Filteren op datum:
        

Rechter stelt gemeente in gelijk

Gepubliceerd op: 18-01-2021 15:15

De rechter heeft maandag de gemeente Peel en Maas in het gelijk gesteld in de zaak tegen vakantiepark De Berckt in Baarlo. Oostappen mag arbeidsmigranten niet tijdelijk opvangen op De Berckt, zo oordeelde de rechter.
Lees verder

AED’s vervangen door nieuw model

Gepubliceerd op: 18-01-2021 13:02

Een aantal gemeentelijke AED’s in Peel en Maas is vervangen door een nieuwer model. De gemeente en stichting Hart voor Peel en Maas zorgen voor de coördinatie van alle gemeentelijke AED’s.
Lees verder

‘Huisartsen poortwachter voor de zorg’

Gepubliceerd op: 17-01-2021 13:38

Huisarts Frank van Kemenade is teleurgesteld dat de huisartsen niet sneller gevaccineerd worden. ‘De eerste keten wordt over het hoofd gezien’, aldus de huisarts.
Lees verder

Horeca Peel en Maas: ‘Horeca is technisch failliet’

Gepubliceerd op: 17-01-2021 13:32

Volgens een analyse van Rudy Gommans, voorzitter van koninklijke horeca Peel en Maas, heeft een gemiddeld horecabedrijf in de gemeente het afgelopen jaar tussen de 50.000 tot 250.000 euro verlies gemaakt. ‘Daar zitten de compensaties van de overheid en een goede zomer al in’, zo zegt Gommans.

De voorzitter van de afdeling in Peel en Maas heeft zelf ook een horeca zaak in Meijel. Voor zijn eigen onderneming gaat het om 210.000 euro over 2020. ‘Ik heb gelukkig een eigen pand, dus daarmee houd ik de cashflow in stand’, aldus Gommans.

Tijdens de corona update op Omroep P&M sprak de eigenaar van de Heere van Meijel over de gevolgen van de coronacrisis. ‘Na 7 maanden sluiting is 70% van de horeca dan ook technisch failliet: pensioenpotten leeg, studiepotjes voor de kinderen leeg; familiair maximaal geleend. We staan aan de vooravond van heel veel persoonlijk leed en niet alleen op de korte termijn.’

Op de achtergrond vinden er verschillende gesprekken plaats. De horeca komt in Nederland de komende week met een statement.
Lees verder

‘Steeds groter beroep op noodopvang’

Gepubliceerd op: 17-01-2021 13:27

Een groeiend aantal kinderen maakt gebruik van de noodopvang op de scholen van Stichting Prisma. Dat laat Dave Huntjens van het bestuur van Prisma weten aan Omroep P&M. ‘Met de combinatie met online onderwijs, is het zwaar voor de leerkrachten’, aldus Huntjens. Het gaat om 10 tot 20 procent van de ouders die gebruik maakt van de noodopvang.

Alle mensen met kinderen in de cruciale beroepen en kwetsbare kinderen kunnen gebruik maken van de noodopvang. In overleg met de ouders wordt bepaald of de kinderen op school onderwijs kunnen volgen. In de gemeente Peel en Maas is de noodopvang per school geregeld.

Prisma kijkt naar de ontwikkeling van de kinderen en hoezeer ze in staat zijn om thuis onderwijs te kunnen voeren. Ook wordt bekeken of de ouders in staat zijn om de kinderen te kunnen begeleiden. De lessen op de basisscholen van Prisma worden online gegeven en dat verloopt naar wens.
Lees verder

Meer Overig nieuws