Menu

Twitter feed Omroep P&M

Overig nieuws


Filteren op datum:
        

Het Bouwens in beperkte mate open

Gepubliceerd op: 29-05-2020 13:23

De lessen op Het Bouwens starten de komende week weer. Per dag kunnen een beperkt aantal leerlingen op school zijn, omdat het anders te vol wordt in de gangen en lokalen.
Lees verder

Tijden Vorkmeer bellijn aangepast

Gepubliceerd op: 28-05-2020 16:52

De bellijn van Vorkmeer wordt vanaf 2 juni teruggebracht tot de gebruikelijke beschikbaarheid op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur. Het telefoonnummer is en blijft 077-3077350. De bellijn is voor mensen die in deze coronatijd een luisterend oor nodig hebben.
Lees verder

Gemeente Peel en Maas biedt steunpakket coronacrisis

Gepubliceerd op: 28-05-2020 11:02

De Rijksoverheid heeft al een, steeds uitbreidend, steunpakket voor bedrijven, zzp'ers en sportorganisaties vastgesteld.

Aanvullend aan deze landelijke steunmaatregelen, heeft het college van B&W direct aan het begin van de crisis al enkele maatregelen genomen. Afgelopen maandag 25 mei heeft het college besloten om nog een aanvullend gemeentelijk steunpakket voor inwoners, verenigingen, instellingen en bedrijven in de gemeente Peel en Maas, die getroffen zijn door de coronacrisis, te bieden.

Het gaat daarbij om de volgende maatregelen:
  • Terugbetaling van vergoedingen voor het gebruik van gemeentegrond voor terrassen in 2020
  • Terugbetaling van standgeld voor de weekmarkt Panningen en standplaatsen voor de periode dat geen gebruik gemaakt mocht worden van de standplaatsen
  • Het niet versturen van voorlopige aanslagen verblijfsbelasting in 2020, maar de verschuldigde verblijfsbelasting 2020 innen door middel van één eindafrekening in 2021
  • Niet in rekening brengen van perceptiekosten voor de reclamebelasting 2020
  • Vrijstellen/ kwijtschelden van huurkosten voor gemeentelijke accommodaties over het 2e kwartaal 2020 voor zover er geen gebruik mocht worden gemaakt van de locatie als gevolg van de coronacrisis
  • Coulant omgaan met subsidies wanneer activiteiten en prestaties vanwege de coronacrisis later, anders of niet zijn/ worden uitgevoerd

In de komende weken wordt er gewerkt aan een ‘steunfonds’ waar verenigingen, stichtingen en
andere organisaties zonder winstoogmerk onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunnen
doen als hun voortbestaan in gevaar dreigt te komen vanwege de gevolgen van de coronacrisis.
Lees verder

Bereikbaarheid VieCuri met Pinksteren

Gepubliceerd op: 27-05-2020 22:19

Met Pinksteren, zondag 31 mei en maandag 1 juni, is de bereikbaarheid van VieCuri Medisch Centrum in Venlo en Venray aangepast.
Lees verder

Sportscholen mogelijk eerder open

Gepubliceerd op: 27-05-2020 18:44

Sportscholen, sauna's, casino's en sportkantines mogen mogelijk al open op 1 juli. Als het coronavirus niet te veel is verspreid, mogen ze weer open. Eerder stond de opening van sportscholen per 1 september gepland. Veel sportschooleigenaren waren teleurgesteld door deze beslissing.

De experts van het Outbreak Management Team kwamen dinsdag niet tot een advies aan het kabinet over de sportscholen.
Lees verder

Meer Overig nieuws