Menu

Twitter feed Omroep P&M

Overig nieuws


Filteren op datum:
        

Hoe gezond ben je eigenlijk?

Gepubliceerd op: 22-10-2021 20:06

Bij het Groene Kruis kun je een gezondheidscheck laten doen. De bodycheck geeft inzicht in je BMI, bloeddruk, cholesterol totaal, glucose, vetpercentage en middelomtrek. Na deze check weet je dus hoe het gesteld is met jouw lichamelijke gezondheid.
Lees verder

Inbrekers slaan vaker slag in Peel en Maas

Gepubliceerd op: 22-10-2021 14:08

In de gemeente Peel en Maas is dit jaar tot en met september 41 keer ingebroken. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Dat is veel vaker dan in dezelfde periode vorig jaar. Toen registreerde de politie 30 woninginbraken.
Lees verder

Peelpush verliest kansloos tegen bekerwinnaar

Gepubliceerd op: 22-10-2021 09:51

De volleybalsters van Peelpush hebben donderdagavond geen potten kunnen breken in de competitiewedstrijd in de eredivisie. Tegen bekerwinnaar Apollo 8 uit Borne werd kansloos verloren met 0-3.
Lees verder

Mr. Frank Visser: 'Help Gerrit Hillen met eigen internetstation'

Gepubliceerd op: 22-10-2021 09:21

Mr. Frank Visser is jukebox-dj Gerrit Hillen uit Reuver te hulp geschoten, zodat hij zijn programma Jukebox time kan blijven uitzenden. Hij roept technisch onderlegde mensen op om voor Hillen een laagdrempelig internetradiostation op te zetten.
Lees verder

Studio's in voormalig schoolgebouw

Gepubliceerd op: 21-10-2021 17:04

In het voormalige gebouw van basisschool De Fontein in Helden komen 14 appartementen voor alleenstaanden en stelletjes. Ook moet het in de toekomst een groene plek worden.

Tot 2017 zat de school voor speciaal basisonderwijs in het pand aan de Jan van den Boschstraat. De Fontein verhuisde toen naar basisschool De Pas in Helden.

Nieuwe invulling
De gemeente schreef in 2019 een prijsvraag uit voor een nieuw invulling van het gebouw. Een stichting wil er een doe-, ervaar en beleefpark maken met veel groen. Dat was volgens Peel en Maas het beste idee. Aangezien het park er pas over 15 jaar komt na de sloop, komen er tot die tijd komen er studio's. "De vraag naar jongerenhuisvesting is gigantisch en mogelijk nog erger dan de vraag naar huizen", zegt Chris Jagers van Stichting De Fontein.

Meer groen
Wethouder Rob Wanten vindt het belangrijk dat er op termijn meer groen in de plaats van het gebouw komt. "Het was het enige plan waar geen bebouwing bij komt. Het is best een versteend gebied. Er mag best wat groen bij." Daar sluit initiatiefnemer Ves Reijnders zich helemaal bij aan. "Als je ziet hoe dicht bebouwd deze wijk is, dan mag er best een hart van groen in het midden zitten."

Maar voorlopig blijft het pand staan. Het is nog niet duidelijk wanneer de woningen klaar zijn, omdat de vergunning nog geregeld moet worden.
Lees verder

Meer Overig nieuws