Menu

Twitter feed Omroep P&M

Overig nieuws


Filteren op datum:
        

Baarlose kunstenares maakt trofee Cultuurprijs

Gepubliceerd op: 30-07-2021 15:09

Ellen Urselmann uit Baarlo maakt de trofee van de Cultuurprijs Peel en Maas voor de komende vier winnaars. Het comité voor de Cultuurprijs heeft enkele kunstenaars uit de regio gevraagd om een ontwerp te maken. Het ontwerp van Urselmann werd gekozen.
Lees verder

Interesse in warmte-koude net

Gepubliceerd op: 30-07-2021 14:33

Bijna 600 huurders, woningeigenaren en ondernemers uit Panningen hebben de interessepeiling voor een warmte-koude-net in Panningen ingevuld.
Lees verder

Vrije inloop op vaccinatie coronavirus

Gepubliceerd op: 28-07-2021 18:19

Personen die nog geen afspraak hebben gemaakt voor hun eerste vaccinatie tegen het coronavirus, kunnen vanaf donderdag terecht in bij de vaccinatielocaties van GGD Limburg-Noord in Venray, Roermond en Weert. Dit kon al bij de vaccinatielocatie in Blerick.
Lees verder

Vernieuwd ondiep bad De Bercken weer open

Gepubliceerd op: 28-07-2021 16:36

De werkzaamheden aan het ondiepe bad van zwembad De Bercken in Reuver zijn klaar en dus kunnen zwemliefhebbers vanaf woensdag ook weer dat bad in.

Het ondiepe bad moest vervangen worden, omdat er al een aantal jaren scheuren in zaten.

Kunst- en vliegwerk

Eerder werden die scheuren volgens Stichting Zwembad De Bercken 'met kunst- en vliegwerk' gerepareerd, maar dat bleek niet te werken. "Wij doen met vrijwilligers elk jaar onderhoud en reparatie daar waar nodig is", vertelt Peter van der Biezen van Zwembad De Bercken. "We zagen de laatste jaren dat het repareren een steeds kortere levensduur had. Vorig jaar toen we aan het coaten waren, sprong het eraf en bleek het bad gescheurd."

Lees ook: Zwembad De Bercken na ruim jaar weer open

Investering
Het hele bad werd eruit gehaald en een nieuw bad kwam daarvoor in de plaats. De gemeente Beesel heeft 199.000 euro geïnvesteerd in het nieuwe bad en de stichting leverde een bijdrage van 50.000 euro.

Vertraagd
"We zijn apetrots dat het bad eindelijk klaar is", reageert Gemmie Derksen van het Reuverse zwembad. De werkzaamheden waren namelijk vertraagd door drukte van de uitvoerders en het wisselvallige weer. Voor het coaten (het aanbrengen van een waterbestendige deklaag, red.) moest het droog en zonnig zijn. Die periode bleef lange tijd uit. Vorige week liet het weer het wel toe om de laatste werkzaamheden uit te voeren.

Speeltoestellen
Alleen de speeltoestellen in het zwembad ontbreken nog. "We moesten kiezen: bad open of helemaal stoppen. We hebben gekozen het bad open te doen en de speeltoestellen begin vorig jaar erin te zetten", vertelt Van der Biezen.

In 2020 bestond De Bercken 25 jaar, maar een feestje moest uitblijven. "Als we hier mogen feesten, gaan we weer met heel veel ramtam feesten", is Derksen vastberaden.
Lees verder

Peel en Maas in trek: grootste toename inwonersaantal

Gepubliceerd op: 28-07-2021 15:22

In de gemeente Peel en Maas is het aantal inwoners het afgelopen half jaar gegroeid met 338. Dat is de hoogste toename in Limburg.
Lees verder

Meer Overig nieuws