Menu

Twitter feed Omroep P&M

Overtreding: illegale bewoning en bebouwing in Peel en Maas

24 november 2021

Een interventieteam is dinsdag in Peel en Maas gestuit op illegale bewoning en bebouwing die in strijd is met de wet- en regelgeving.

Het zogenoemde ACT! Interventieteam hield die dag een integrale controle op de onbekende locatie in Peel en Maas en een locatie in de gemeente Horst aan de Maas.

Samenwerking
Het interventieteam is actief in de acht Noord-Limburgse gemeenten. Bij de actie is samengewerkt met het politiebasisteam Horst-Peel en Maas. De gemeente Peel en Maas onderneemt nu stappen tegen de overtredingen. Het is niet bekend om welke maatregelen het gaat.

Misstanden
Regelmatig worden er controles gedaan bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden of dat de wet- en regelgeving wordt overtreden. Het gaat dan om zaken zoals brandveiligheid, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving Basisregistratie Personen (BRP) en ondermijnende criminaliteit.

De acties worden in samenwerking met politie en andere partners zoals Belastingdienst en Douane gedaan. Als het nodig is, komen Enexis en WML ook nog in actie.