Menu

Twitter feed Omroep P&M

Panningen krijgt eigen voetbalschool

16 februari 2021

Panningen heeft vanaf woensdag 24 februari een voetbalschool. Patrick Houtappels van de Football4Fun Voetbalschool gaat dan trainingen geven aan kinderen van 4 tot en met 15 jaar.


"Jaarlijks doen veel kinderen al mee aan de voetbaldagen in Panningen. Er kwam nu de vraag van ouders voor de voetbalschool", vertelt initiator en trainer Patrick Houtappels. Acht jaar geleden begon hij de voetbalschool in Meijel. "Daar ben ik begonnen met 3 kinderen en dat is nu uitgegroeid tot 60 kinderen."

De eerste aanmeldingen voor de voetbalschool in Panningen zijn al binnen. "We hebben nu al één groep ." Per groep werkt Houtappels met maximaal 10 kinderen. "Het is een extra trainingsmoment voor kinderen en een aanvulling op wat ze leren bij de sportclub. De voetbalschool is een stukje voetbal en plezier samenbrengen tot een leermoment." De voetbalclub van Meijel merkt volgens hem dat ze door de voetbalschool een grote nieuwe aanwas krijgt.

Volgens Houtappels, die zelf docent is en 12 jaar in de kinderopvang heeft gewerkt, heeft de voetbalschool veel effect en nut. "In Meijel is het niveau in de teams merkbaar omhoog gegaan. Het is fijn als ze stappen zetten. Dat doet ieder op z'n eigen manier. Er zijn kinderen bij die voor het plezier voetballen en niet de beste hoeven te zijn. Sommige willen juist wel echt goed worden." In de afgelopen jaren hebben scouts al een bezoek gebracht aan de voetbalschool. "Paar kindjes zijn bijvoorbeeld door VVV-Venlo gescout en eentje door PSV." Maar Houtappels vindt het belangrijkste dat de kinderen het leuk vinden.

In deze coronatijd valt het hem op dat er meer kinderen komen voetballen. "In deze tijd kan niet veel, dus is het voor veel ouders ideaal om hun kind iets extra's en leuks te laten doen."

De Football4Fun Voetbalschool begint woensdag 24 februari op het voetbalcomplex van SV Panningen.

Foto's: Angeline van Heugten