Menu

Twitter feed Omroep P&M

Pareja turnsters scoren goed op NK finale turnen

14 april 2019

Op zaterdag 13 april mocht Linda Verboeket laat op de middag naar Rotterdam afreizen om haar ½ finale Nk te turnen bij senior divisie 2.

Ze begon haar wedstrijd op de balk niet geheel vlekkeloos want ze had 1 val, maar het punt was door haar verdere strakke oefening netjes. Daarna door naar vloer. Haar salto werd beoordeeld met een 13.467. Ze kon daar maximaal een 14.00 behalen. Ook haar tweede sprong, de overslag hoeksalto, werd ondanks de val heel goed beoordeeld. Bij de meerkamp behaalde Linda een 5de plaats en dus is ze geplaatst voor het NK en heeft ze zich geplaatst voor de toestelfinale NK sprong.


Zondag 14 april waren er ook halve finales NK in Rotterdam. In wedstrijd 1 mocht Gielke Verhaeg (pupil 1 N3) al vroeg beginnen. Ze startte de wedstrijd op balk, waar ze een strakke oefening liet zien. Op sprong ging de overslag netjes, maar vanwege een inschattingsfoutje lukte de streksalto niet zoals geoefend. De brug ging netjes en de zwaaien waren hoger dan dat normaal lukt. Hierdoor heeft Gielke een 4e plaats verdiend. Ze mag in mei de finale turnen en ook nog de toestelfinales balk en vloer.

In de tweede wedstrijd was Esmae Bos, jeugd N4, aan de beurt. Esmae wist een 15e plaats te bemachtigen. Dat was te weinig voor een finale.