Menu

Twitter feed Omroep P&M

Peel en Maas blijft brandhaard coronabesmettingen

Peel en Maas blijft provinciaal en landelijk relatief gezien veel coronabesmettingen houden. In Limburg is deze gemeente de grootste brandhaard met 502,07 besmettingen per 100.00 inwoners.

Afgelopen week bleken 243 inwoners een positieve test te hebben, valt op te maken uit cijfers van het RIVM. Het ging een week eerder nog om 228 geregistreerde besmettingen met Covid-19. Burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo uitte onlangs bij Omroep P&M nog haar zorgen over het hoge aantal. Ze riep op om 'niet bij elkaar te gaan zitten, want dit zijn de gevolgen'.

Lees ook: Besmettingen in Peel en Maas: 'Het ziet er niet goed uit'

In de gemeente Beesel daalde het aantal coronabesmettingen iets. De afgelopen zeven dagen bleken 61 inwoners besmet te zijn met het coronavirus. Dat waren een week eerder nog 77 inwoners.

Limburg is bovendien voor de derde week op rij de provincie met relatief de meeste coronabesmettingen. In het verzorgingsgebied van de GGD Limburg-Noord verspreidt het virus zich sneller dan in het zuiden van de provincie.

Eerder gaf GGD Limburg-Noord al aan dat het geen zicht heeft op waarom het aantal in Noord-Limburg hoger ligt dan in andere regio's. "Het is lastig om te onderzoeken omdat het van zoveel verschillende factoren kan afhangen. Het is vaak lastig om de vinger op de zere plek te leggen", zei een GGD-woordvoerder.

Het Viecuri Medisch Centrum zegt nog niet op de derde piek te zitten. 'De rekensom die Den Haag maakt, kunnen wij nog niet maken. Wij zitten nog niet op de piek." IJsbrand Schouten, bestuurder van het ziekenhuis, verwacht niet dat het ziekenhuis verder op moet schalen, omdat de situatie momenteel stabiel is. De plannen om verder op te schalen liggen er wel, mocht dat nodig zijn.

Lees ook: VieCuri: 'Wij zitten nog niet op de piek'


Foto: iStock