Menu

Twitter feed Omroep P&M

Peel en Maas deelt zandzakken uit

15 juli 2021

Inwoners die buitendijks wonen kunnen in Baarlo op de parkeerplaats van de voetbalclub zandzakken en zand ophalen. Vullen met zand moet wel zelf gedaan worden.

De gemeente Peel en Maas stelt de zandzakken beschikbaar nu er een acute situatie dreigt bij het gebied direct aan de Maas.

Maatregelen
Peel en Maas heeft de afgelopen dagen vanwege de hevige regenval en het stijgende waterpeil van de Maas verschillende maatregelen getroffen. Zo zijn wegen in de uiterwaarden afgesloten en worden rioolkasten ingepakt om ze te beschermen tegen het stijgende water. Verder worden markeringspalen langs wegen geplaatst om in het geval van hoogwater zichtbaar te maken waar de weg loopt.

Lees ook: Wegen afgesloten vanwege hoogwater

Veer Kessel-Reuver
Daarnaast is het mogelijk dat het veer Kessel-Reuver uit de vaart gaat. Als dat gebeurt, wordt er een keerwand geplaatst om het water tegen te houden. Het water in de Maas bij Kessel stijgt nu zo'n 12 centimeter per uur. De veerman verwacht dat het uiteindelijk zo'n vier meter gaat stijgen.

Hoogwaterbescherming
Het hoogwater komt op het moment dat er aan de Maasboulevard wordt gewerkt aan een nieuwe hoogwaterbescherming. Met het werk was dit voorjaar begonnen, na het normale hoogwaterseizoen. Klinkers en zand dat wordt gebruikt bij de werkzaamheden wordt nu weggehaald, om te voorkomen dat straks alles wegspoelt.

Lees ook: Onverwacht hoogwater: Maatregelen Maasboulevard