Menu

Twitter feed Omroep P&M

  • Bewoners van de Oude Schans in Reuver zijn geschrokken dat een 18-jarige buurtgenoot is opgepakt vanwege het voorbe… twitter.com/i/web/status/1…

Peel en Maas in actie voor Stichting Leergeld

De actieweek voor Ut P&M Hoés start maandag. Maandag 11 december zet Omroep P&M zich op radio en tv in voor Stichting Leergeld Peel en Maas. Nancy Dielissen presenteert op tv samen met André Halmans en Wilke Goessen ‘De P&M Hoés School’, waarin ze elke dag verslag doen van de acties en uitleg geven over het goede doel. Op radio is er van maandag t/m donderdag een live radio-uitzending tussen 13.00 en 16.00 uur.

Het hoogtepunt is de marathonactie van Ut P&M Hoés op het Raadhuisplein in Panningen. Renske, Sjoerd en Jip staan te trappelen om op vrijdagmiddag 15 december op spectaculaire wijze ingesloten te worden door burgemeester Delissen en de directeur van Stichting Leergeld Nederland om vervolgens non-stop radio te maken voor het goede doel. Daarnaast zijn er vele acties.

Zo is er op zondag 17 december tussen 9.00 en 11.00 uur een ontbijtbuffet in DOK6. De kosten bedragen € 12,50 per persoon. Aanmelden kan door het betalen van het volledige bedrag op RABOrekening nr. NL44RABO0322186412 t.n.v. Stichting Leergeld Peel en Maas o.v.v. de namen van de deelnemer(s) en ontbijt Leergeld. De betaling is tevens het aanmeldingsbewijs. Verder verzorgt Roy Verdellen een vleesbingo op vrijdagavond tijdens het ‘gekke uurtje’ en is er op het plein een prijzenrad met te gekke prijzen. Wanneer je meedoet aan dit prijzenrad, kun je gelijk zien of je prijs hebt.

De organisatie is er klaar voor. ‘We hebben er veel zin’, zegt hoofdredacteur Bart Nelissen. ‘Van de insluiting tot de kindermiddag op zaterdagmiddag en van de optredens van de vele lokale artiesten tot de grote finale met ongetwijfeld mooie bedragen voor het goede doel.’ Op zaterdagmiddag zijn er optredens van dansgroepen en worden er activiteiten georganiseerd door Jong Nederland Panningen en Cultuurpad. Het gehele weekend zijn er wafels te koop in de stand van stichting Leergeld. Kortom, het belooft een mooi weekend te worden voor het goede doel. Op www.pmhoes.nl of bij de brievenbus bij Ut P&M Hoés kan een verzoeknummer worden aangevraagd voor een bedrag van minimaal 5 euro.

Op zondagmiddag om 16.00 uur worden de dj’s bevrijd uit Ut P&M Hoés en wordt het voorlopig eindbedrag van de actie bekend gemaakt. ‘Dit is nog niet het definitieve eindbedrag, want ook na het weekend staan er veel acties op het programma’, aldus Bart Nelissen. ‘We hopen op zo’n hoog mogelijk bedrag zodat we veel kinderen kunnen helpen. Daar doen we het allemaal voor!’